Vitalik Buterin de Alkışladı: FTX Batarken Bu Altcoin Şaşırttı!

Vitalik Buterin de Alkışladı: FTX Batarken Bu Altcoin Şaşırttı!
Vitalik Buterin de Alkışladı: FTX Batarken Bu Altcoin Şaşırttı!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Son birkaç gün içerisinde tüm ana kripto para birimleri düşüşler yaşadı. Birçok kripto para yatırımcısı portföylerinde stabilcoinlerin payını artırma karar verdi. Bunun sonucunda ise FTX ve Alameda’da yaşanan kriz, bu altcoin projelerine olan ilgiyi arttırdı. Web3’ün bu bölümünün tüm kusurlarını güçlendirdi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, stabilcoin Tether (USDT) ile ilgili beklentisini paylaştı.

Vitalik Buterin fikirlerini paylaştı

Piyasa değerine göre en büyük stablecoin Tether (USDT), bir “güvenli liman” haline geldi. Kullanıcılar, merkezi ve merkeziyetsiz borsalarda agresif bir şekilde USDT satın almaya başladı. Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, Tether’in (USDT) yaşanan son krizde güçlü şekilde ayakta durduğunu söyledi. USDT’nin şeffaflığının arzulanan bir şey bıraktığını itiraf etti. Ancak kripto para ve ihraççısı, derin ademi merkeziyetçilik savunucusunun beklentilerini “fazlasıyla aştı”. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi; 10 Kasım 2022’de kripto para piyasası ciddi kayıplar yaşadı. Vitalik Buterin Twitter hesabından şunları söyledi:

İtiraf etmeliyim ki, Tether’i geçmişte çok eleştirdim. Ayrıca şeffaflıkları hala varlık destekli bir kripto para biriminin olması gerektiği gibi değil. Ancak özellikle diğer birçok büyük kriptonun başına gelenler göz önüne alındığında bu ayı piyasası içinde, beklentilerimi aştılar!

I have to admit, I've been very critical of @Tether_to in the past, and their transparency is still not nearly what I think an asset-backed coin should have, but especially given what's happened to so many other big-money hotshots this bear, they've exceeded my expectations!

— vitalik.eth (@VitalikButerin) November 9, 2022

Tether ve Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino tarafından aktarılan bilgilere göre, Tether Limited nakit ve eşdeğerlerindeki payını yüzde 82 gibi tarihi bir yüksek seviyeye çıkardı. Trading Strategy CEO’su ve kurucusu ve eski LocalBitcoins CTO’su Mikko Ohtamaa açıklamada bulundu. Ohtamaa, Tether’i FTX’e koymanın çok büyük miktarda ücretlere neden olacağını itiraf etti.

New #tether attestation is out!! (As of 30 September 2022)
As promised the CP reduced to 50m (0 as of now).
Increased US T-BILL.
60m more in exceeding reserves for a total of 250m.
Increased percentage of cash and cash equivalents to 82%.
Proud of the work of the team! 🔥 https://t.co/4t8UDwonHT

— Paolo Ardoino 🍐 (@paoloardoino) November 10, 2022

Ayrıca Ohtamaa, 2022’de balinaların USDT’yi ihraççısını çökertmek için açığa çıkarabileceği hiçbir piyasa olmadığını vurguladı. Mikko Ohtamaa, iyi dengelenmiş bir rezerv portföyünün, tüm sistemi sürdürülebilir kıldığı söylüyor. Tether (USDT), kaynakları ve operasyonlarının şeffaflığı konusuyla ilgili açıklama yaptı. Ohtamaa bunun zamanla arttığının altını çiziyor. Ona göre, yalan söylemek ve bir şeyler saklamak giderek zorlaşıyor.

1/ Based the latest Tether attestation, it holds $40B in the US Treasury bills.

It would take $40B redemptions before Tether faces a liquidity crunch. pic.twitter.com/D38enMBffn

— Mikko Ohtamaa 🐮 (@moo9000) November 11, 2022

Bununla birlikte USDT, varsayımsal düzenleyici saldırılar veya Wall Street yatırım bankaları arasındaki potansiyel anlaşmalar söz konusu olduğunda hala savunmasız. Bitcoiner ve kripto eğitimcisi Brad Mills, Ethereans ile aynı fikirde olduğunu söyledi:

Tether (USDT) o kadar sürdürülebilir görünüyor ki. USD fiyatından uzun süreli olarak ayrılması neredeyse imkansız. Tether (USDT), eşgüdümlü saldırılarla hedef alınıp yalnızca kısa bir süreliğine de-peg yapabilir.

🚨USDT only dropped last night because someone attacked the peg to profit.

There’s no real risk of USDT having a sustained depeg because of these attacks.

During extreme events (Celsius, Luna, FTX) mercenaries manipulate the fungibility of USDT through DeFi pools like curve. pic.twitter.com/j3rGoE2MLf

— Brad Mills (🔑,🧀) (@bradmillscan) November 10, 2022

10 Kasım 2022’de Alameda bağlantılı bir cüzdan adresinin Curve ve Aave havuzları aracılığıyla Tether’i “short’lamaya” başladığı iddia edildi. Bununla birlikte USDT, “normal” 1 dolar seviyesine kısa sürede yeniden geldi. Buna karşılık, algoritmik stabilcoin’ler FRAX, MIM ve özellikle Tron’un USDD’si daha dikkate değer bir hasarla karşılaştı. Ayrıca düşük sermayeli Euro sabitli stabilcoin Eurocoin’e (EUROC) tanık oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.