Kongre’ye Baskı: FTX ile SEC Başkanı İlişkisi Mercekte!

Kongre’ye Baskı: FTX ile SEC Başkanı İlişkisi Mercekte!
Kongre’ye Baskı: FTX ile SEC Başkanı İlişkisi Mercekte!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

CryptoLaw, kripto topluluğuna ABD Kongre üyelerini “Gary Gensler‘in resmi eylemleri ve Amerikan tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından birinde olabilecek olası rolü” iddiasıyla paylaşımda bulundu. FTX krizinin ardından kongre baskı altında görünüyor. Birçok kişi kripto borsası ve SEC başkanı arasında bir anlaşmanın olup olmadığını soruşturmaya başladı.

FTX ve SEC başkanı Gensler arasında bir bağlantı var mı?

ABD kripto düzenleyici haber kaynağına göre, kripto topluluğu üyeleri sorularının cevaplanmasını hak ediyor. Kripto topluluğu, FTX’in iflasını çözmeye çalışırken, borsanın CEO’su SBF ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler arasında bağlantılar dikkat çekiyor.

🚨CONNECT TO CONGRESS🚨
US residents click below to write your Congressional representative and demand a full investigation of @GaryGensler’s official actions and possible role in what may be one of the biggest frauds in American history 👇🏻https://t.co/GzHabgv36z

— CryptoLaw (@CryptoLawUS) November 10, 2022

SEC ve Ripple davasında XRP sahipleri adına CryptoLaw kurucusu ve amicus curiae John E. Deaton dün bir tweet’te paylaştı. Tweette, SEC’in ABD’deki kripto para sahiplerini koruma görevinde başarısız olmaya devam ettiği iddiası yer aldı. John E. Deaton, SEC başkanı Gensler’in FTX krizinden önce SBF ile görüştüğüne dikkat çekiyor.

Here is the message:

“The SEC’s job is to protect investors, but Gary Gensler as chairman has failed to protect retail digital asset holders over and over. https://t.co/Ra0og5yE5y

— John E Deaton (@JohnEDeaton1) November 10, 2022

Web 3 başlangıç ​​kurucusu olan JagoeCapital, Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın Gensler’i kişisel olarak tanıdığını iddia eden bağlantılar kurdu. Sonucunda ise, Gensler’in hala kurumda profesörken babası Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) Ekonomi bölümünün başkanıydı. FTX ABD’de politika başkanı Mark Wetjen, CFTC başkanlığı görevi sırasında Gensler’de görev aldı. FOX Business gazetecisi Eleanor Terret Twitter hesabından paylaşım gerçekleştirdi.

Also worth noting: A former @CFTC commissioner who served under @GaryGensler and replaced him as acting chair @MarkWetjen is FTX U.S. Head of Policy and Regulatory Strategy. Per a source, he was key in SBF’s Washington lobbying efforts and “introduced Sam to the right people.” https://t.co/Fa67dGrLm9

— Eleanor Terrett (@EleanorTerrett) November 11, 2022

Terret, isimsiz kaynakları göstererek, Wetjen’in SBF’nin Washington’daki önemli şahsiyetlere tanıtılmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekiyor.

Emmer: Bu konuyu araştırıyoruz

Kongre’nin Minnesota temsilcisi Tom Emmer, konuyu detaylı olarak araştıracağını belirtti. Ayrıca Emmer, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Ofisimdeki raporlar, SBF ve FTX’in yasal boşluklar üzerinde çalışarak düzenleyici bir tekel elde etmesine yardım ettiğine dair iddiaları barındırıyor. Bunu araştırıyoruz.

Interesting. @GaryGensler runs to the media while reports to my office allege he was helping SBF and FTX work on legal loopholes to obtain a regulatory monopoly. We're looking into this. https://t.co/SznowgcP6V

— Tom Emmer (@RepTomEmmer) November 10, 2022

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi; Emmer Yatırımcı Koruma, Girişimcilik ve Sermaye Piyasaları Alt Komitesinin bir üyesi. Bununla birlikte bu iddialar Emmer’a göre malesef boş bir konu değil. Tüm bunlarla birlikte FTX, FTX.US, Alameda Research ve SBF, Bloomberg’de yayınlanan bir rapora göre ABD SEC tarafından soruşturma altında. Raporda, SEC’in aylar önce kripto borsasının faaliyetlerinin takip edildiği yönünde. Bunlara ek olarak, FTX’in ABD koluna yönelik soruşturmaların başlattıldığı biliniyor.

FTX krizi tüm kripto para piyasasını etkiledi

Kripto para piyasası, Sam Bankman-Fried’in CEO’su olduğu FTX’in çöküşüyle ​​bu hafta büyük bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, kripto para endüstrisiyle ilgilenen liderler, krizin ardından SEC’in sorumlu olduğunu iddia ettiler. Binance’in FTX ile birlikte paylaştığı duyurunun tetiklediği piyasa çöküşü, 100 milyar dolardan fazla kazanımı sildi. CZ bu hafta planlanan satın almadan vazgeçti. Ancak bu kararın FTX’e ait belgelerin incelenmesinden sonra verildiği biliniyor.

Bomba İddia: FTX CEO'su Milyarları Gizlice Çekti!

Bu arada, SEC Başkanı Gary Gensler’in FTX krizi sonrasında yaptığı yorumlar dikkat çekti. Birkaç kripto lideri ve uzmanı hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Gerçekleştirdiği bir röportajda Gensler, yatırımcıların bu alanda daha iyi korunmaya ihtiyacı olduğunu açıkladı. Gensler, yatırımcıların ciddi zararlar gördüğünü de açıkladı.

SEC’in FTX’in ABD kolu hakkında zaten bir soruşturma başlattığı bilinmektedir. Komisyon ayrıca FTX ile SBF ile ilgili diğer birkaç şirket arasındaki bağlantıyı da araştırmaya başladı.

XRP ve SEC arasındaki davayı etkileyecek mi?

Ripple’ın danışmanı Stuart Alderoty, SEC başkanının yorumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Gensler’in yanlış bir konuşma noktasında olduğunu belirtti. SEC başkanının güç arayışından kaynaklı olarak kripto endüstrinin düzenlenmesini etkilediğini söylüyor. Alderoty’e göre bu durumda doğrudan ülkede derin bir mali zarara neden veriyor.

The only runway that’s running out is these worn out (and frankly false) talking points from SEC Chair @GaryGensler. His insistence on elevating the SEC’s quest for power over effective regulation in this country is creating deep financial damage. https://t.co/U17bfOWRRY

— Stuart Alderoty (@s_alderoty) November 10, 2022

Alderoty, ayrıca SEC Başkanının bir kez daha başarısız olduğunu iddia etti. Bununla birlikte iflas mahkemelerinde bekleyen bir sürü firma varken, SEC’in hala Kim Kardashian davası hakkında konuşmaya devam ettiğine dikkat çekti. FTX’te yaşananların büyük bir etkisi olduğunu söylüyor. Kripto para piyasası yalnızca birkaç gün içerisinde 100 milyar doların üzerinde kayıp yaşadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.