Balinalar FTT Değil, Bu Altcoin’i Boşaltıyor! ‘Çöküş Riski Var”

Balinalar FTT Değil, Bu Altcoin’i Boşaltıyor! ‘Çöküş Riski Var”
Balinalar FTT Değil, Bu Altcoin’i Boşaltıyor! ‘Çöküş Riski Var”
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Ethereum, Merge’den bu yana ilk kez deflasyonist oluyor. Bununla birlikte analistlere göre altcoin fiyatı hala %50 düşüş riski taşıyor. FTX Token (FTT) çöküşü tüm piyasası olumsuz etkiledi. Düşüş eğilimi gösteren bir teknik kurulum ve ETH balinalarının satışı, ETH’nin fiyatı için aşağı yönlü riskler oluşturuyor.

Ethereum gerçekten deflasyonist oluyor

ETH’nin yıllık arz oranı, Merge yoluyla PoS geçişinden bu yana ilk kez sıfırın altına düştü. Sebep? Devasa bir kripto para piyasası çöküşü sırasında on-chain aktivitede bir artış. Artık, Ethereum’un ücret yakma mekanizmasının bir parçası olarak oluşturulandan daha fazla ETH tokeni yakılıyor. Basitçe söylemek gerekirse, daha fazla on-chain işlem, daha fazla ETH işlem ücreti yakmak demek. 30 günlük bir zaman diliminde, Ethereum ağı, 603.000 token verilmesine karşı yıllık 773.000 token ETH yakıyor. Başka bir deyişle, ETH’nin arzı yılda %0,14 oranında düşüyor.

11 Kasım itibariyle ETH arzı artışı / Kaynak: Ultrason.Money

Genel olarak, Ethereum ağı, ücret yakma mekanizmasının Ağustos 2021’de tanıtılmasından bu yana 2,72 milyon ETH yaktı. Bu, dakikada yaklaşık 4 ETH’nin kalıcı olarak yok edilmesi anlamına geliyor. Ethereum’un işlem ücretleri, FTX’in (FTT) dramatik çöküşü sırasında ETH’lerini borsalara ve borsalardan transfer etmek için acele etmesi nedeniyle Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyelerine yükseldi.

Son altı aydaki Ethereum işlem ücretleri performansı / Kaynak: YCharts

Ayrıntılı olarak, Glassnode verilerine göre Kasım ayında yaklaşık 1 milyon ETH borsalardan ayrıldı.

FTTTüm borsalarda ETH bakiyesi / Kaynak: Glassnode

Birçok analist, Ether’in deflasyonist beklentilerini, genel kıtlığını artırması gereken bir yükseliş sinyali olarak görüyor. Ancak devam eden deflasyon oranı, yakın vadede toparlanma beklentilerine zarar verebilecek mevcut ETH fiyat oynaklığının bir ürünü.

ETH başka bir %50’lik çöküş tehlikesiyle karşı karşıya

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ETH fiyatı bugüne kadar yaklaşık %20 düştü. 1.075 dolarlık yerel dip seviyesinden toparlandıktan sonra şimdi 1.250 dolara civarında işlem görüyordu. Ayrıca kripto analisti Yashu Gola’ya göre, Ether’in fiyat hareketi, fiyatı mevcut seviyelerden %50 daha aşağı çekebilecek, hakim simetrik üçgen modelinin kırılma aşamasına da girdi.

Simetrik üçgenler, devam kalıplarıdır. Yani genellikle önceki trendin yönünü takip ederken fiyat kendi aralığından çıktıktan sonra çözülürler. Teknik analizin bir kuralı olarak, modelin kâr hedefi, kırılma noktasına üçgenin yüksekliği eklendikten sonra ölçülür.

FTTETH simetrik üçgenin arıza düzenini içeren 3 günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Teoriyi Ether’in simetrik üçgenine uygulamak, aşağı yönlü hedefini Aralık 2022’ye kadar mevcut fiyatlara göre yaklaşık %50 düşüşle 675 dolar civarına yerleştiriyor. Kripto analisti Croyto Capo, şu tahminlerini paylaşıyor:

ETH, 1.600-1.650 arasında ret gördü. Şimdi ltf’de yükseliş görünüyor. Bu nedenle 1.700’e kadar son bir ayağı, 21.000-21.500’e giden BTC ile eşleşmeyi bekliyor. 1.700 önemli bir direnç. Sert bir şekilde ret görmesi gerekiyor. Yerel dip için ana hedef = 700-800 dolar.

$ETH

It got rejected from 1600-1650. Now it's looking bullish on ltf, so expecting a last leg up to 1700, matching with BTC going to 21000-21500.

1700 is a key resistance. It should get rejected hard.

Main target for a local bottom = $700-800 pic.twitter.com/UkAphVl2MV

— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) November 2, 2022

FTX Token (FTT) fiyaskosundan sonra balinalar ETH satıyor

Bu arada, daha fazla düşüş argümanı, Ethereum’un en zengin yatırımcılarının elindeki arzdaki son düşüşten kaynaklanıyor. Özellikle, ETH’nin Kasım düşüş trendinin süresi, 1 milyon ETH ile 10 milyon ETH arasında dengeye sahip adreslerin elindeki ETH arzındaki düşüşle aynı zamana denk geldi.

10K–10M ETH bakiyesine sahip adreslerin elinde tuttuğu ETH arz yüzdesi / Kaynak: Santiment

Tersine, 1.000 ETH ile 10.000 ETH arasında bakiyesi olan adresler fiyat düşüşü sırasında yükseldi. Bu iki anlama geliyor. İlk olarak, 10.000’den fazla ETH tokenine sahip adresler varlıklarını azalttı. Böylece daha küçük gruplara indi. Bu grupların, FTX (FTT) fiyaskosu sırasında büyük ETH çıkışına tanık olan borsa cüzdanları olması mümkün.

FTT10–10K ETH bakiyesine sahip adresler tarafından tutulan ETH arz yüzdesi / Kaynak: Santiment

İkincisi, 10-10.000 ETH grubu, ETH’nin fiyat düşüşünü Kasım ayında Ether’in arzı üzerindeki kontrolünü artıran bir ‘dipten satın al’ fırsatı olarak gördü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.