Atlas da Var: FTX CEO’su Bu Altcoin’leri İçeren 118 Tweet Sildi!

Atlas da Var: FTX CEO’su Bu Altcoin’leri İçeren 118 Tweet Sildi!
Atlas da Var: FTX CEO’su Bu Altcoin’leri İçeren 118 Tweet Sildi!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Dijital varlıklar için lider bir B2B odaklı analitik platformu ve bilgi hizmeti olan The Tie, benzersiz bir belge paylaştı. Bir e-tabloda, çöken FTX platformunun CEO’su Sam-Bankman Fried’in (SBF) Twitter hesabından silinen 118 tweet yayınladı. Dizine eklenen mesajların çoğu SBF’nin değil ilk yazarları tarafından silinen retweet’ler. Bununla birlikte, bu e-tablo FTX’in son 12 ayda neler yaptığı hakkında çok şey anlatıyor. Çünkü ATLAS, RAY, SRM vb. tokenlere ilişkin teşvik tweet’lerini de siliyor.

The Tie, eski FTX CEO’su SBF’nin tweet’lerini arşivledi

Tie uzmanları, veritabanının dolu olmadığını itiraf etti. SBF’nin hesabından her 15 dakikada bir veri indiriyordu. Bu nedenle, yayınlandıktan 15 dakikadan kısa bir süre sonra silinen her bir tweet’i dizine ekleyemedi.

We've archived @SBF_FTX's tweets over the past year. Due to the recent bankruptcy, and growing concern around his account activity, we've decided to release the list of 118 tracked tweets that have since been deleted after posting.https://t.co/ts04Mbvv1z

— The Tie (@TheTieIO) November 15, 2022

Retweetlerin çoğu aslında çeşitli yazarları tarafından yazılmış ve sonra silinmiş. Bunula birlikte, Bankman-Fried’in retweetlediği yazarların çoğu Alameda Research ile bağlantılı. Bu nedenle bu veriler, liderlerinin kripto kullanıcılarının unutmasını istediği FTX/Alameda işletmelerinin bazı önemli kısımlarını gösteriyor.

SBF, ATLAS, RAY vb. bahsettiği tweet’leri siliyor

Örneğin, şimdi silinmiş olan ve Solana tabanlı protokolleri tanıtan tweet’ler muazzam kazanç fırsatlarını anlatıyordu. 30 Mart 2021’de SBF, Raydium Protocol havuzunda %4.000 APY kazanmayla ilgili bir açıklamayı retweetledi. Bu havuzun sunduğu gerçek APY’yi şu anda kontrol edemesek de, temel varlığı COPE 2022’nin ilk çeyreğinden bu yana değerinin %99,69’unu kaybetti. Ayrıca, Raydium’un RAY’i %98’in üzerinde değer kaybetti. SBF, COPE tokenini defalarca teşvik etti.

Nisan 2021’de FTX CEO’su, Solana tabanlı DEX Serum ve token SRM’sinin yanı sıra, Alameda’nın portföyünün bir parçası ve bir başka Solana ekosistem varlığı olan MAPS’i teşvik etti. Hem SRM hem de MAPS son 12 ayda %96-97 kaybetti. Eylül 2021’de SBF, FTX rakipleri Coinbase ve Gemini’yi yüksek gecikme süresi nedeniyle azarlayan bir mesajı retweetledi.

Ayrıca, Star Atlas (ATLAS) metaverse ve yönetim tokeni Star Atlas DAO’dan (POLIS) bahsetti. Platform, FTX’te bir token satışı düzenledi. Söylemeye gerek yok, her ikisi de ATH’lerinden %99’un altında el değiştiriyor. Ayrıca, CoinMarketCap’in ilk 1.000’inden ayrılmanın eşiğindeler. SBF’nin tokenlerin ‘değeri’ ile ilgili bir açıklamayı retweetlemesinde biraz ironi var:

Hisse senetleri ponzi değildir çünkü nakit akışı sağlarlar. Tamam ama tokenler de nakit akışı sağlar. Evet ama hepsi döngüseldir.

Eskiden FTX’i teşvik ederken, şimdi pişmanlık duyuyorlar

Silinen tweet’lerdeki aslan payının, spor ve medya ünlüleriyle ortaklıkları vurgulamayı amaçlaması şaşırtıcı değil. Silinen 118 tweet’in neredeyse %15’i, FTX’in en aktif amigo kızı olan NFL efsanesi Tom Brady ve efsanevi Brezilyalı model olan eşi Gisele Bündchen’in açıklamalarının retweet’leriydi. NCAA’den Sacramento State Hornets’in şutör guardı olan ‘Last Chance U: Basketball’ yıldızı Deshaun Highler, FTX ile işbirliği hakkında SBF tarafından retweetlenen kutlama tweetini sildi.

ATLAS

Artık silinen başka bir tweet’te Ulusal Futbol Ligi’nin (NFL) Green Bay Packers’ına koşan Amerikan futbolu Aaron Jones, FTX’e bir ‘yatırımcı ve elçi’ olarak katılmaktan heyecan duyduğunu belirtti. Ayrıca, kripto alma ve satma yöntemi olarak bunun ‘en iyi ve en güvenlisi’ olduğunu söyledi. Bu arada, FTX ile eski amigo kızları arasındaki anlaşmaların kesin ayrıntıları hiçbir zaman açıklanmadı.

SBF’nin sildiği önemli tweet: Varlıklar iyi

Ancak sildiği tüm tweet’ler arasında en tuhafı, SBF’nin 7 Kasım 2022’de kendi yaptığı açıklamalar. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere SBF, ilk olarak, takipçilerine ‘FTX iyi durumda’ güvencesi verdi. Ayrıca, müşterilerin varlıklarının da güvende olduğunu söyledi. Ardından, denge yapısı sağlıklı olduğu için tüm FTX yatırımcılarının ve traderların endişelenecek bir şeyleri olmadığını iddia etti:

FTX, tüm müşteri varlıklarını karşılamaya yetecek kadar paraya sahiptir. Müşteri varlıklarına yatırım yapmayız (hazinelerde bile). Tüm para çekme işlemlerini işleme koyduk ve işlemeye devam edeceğiz.

SBF, Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’yu da etiketledi. Onu tüm ekosistemin iyiliği için ‘birlikte çalışmaya’ davet etti. Birkaç saat sonra, FTX CEO’su yarı ironik bir şekilde etki sahibini retweetledi. Bu kapsamda, “FTX’te para taşımadığı” için airdrop talep etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.