Analistler Bomba Haberler Duyuran Solana (SOL) İçin Uyardı!

Analistler Bomba Haberler Duyuran Solana (SOL) İçin Uyardı!
Analistler Bomba Haberler Duyuran Solana (SOL) İçin Uyardı!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Solana (SOL) fiyatı Google ortaklığı, yeni akıllı telefonları ve Web3 mağazası gibi önemli haberlerin ortasında son üç aylık düşüş trendini bozmaya çalışıyor. Ancak son veriler, bu ivmenin diğer altcoin’ler tarafından engellendiğini gösteriyor.

Solana dev haberler eşliğinde çok aylı düşüşü durdurmaya çalışıyor

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, dünyanın en büyük cloud depolama hizmeti Google Cloud, Solana ile ortaklığını duyurdu. Diğer önemli haberlerin arasında Solana’nın akıllı telefonu Saga için Helium Mobile ile yaptığı ortaklık var. SolanaLabs’ın yeni Android telefonu, Helium ağının 5G teknolojisini kullanacak. Bunlarla birlikte, Solana ekibi Türkiye’ye genişleme planlarını paylaştı. Ekip yeni bir duyuruda Solana İstanbul Konferansının 31 Mart – 2 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu. Bunlar ve STEPN ortaklığıyla birlikte Solana fiyatı 5 Kasım akşamından bu yana yükseliyor. Ancak yeni veriler, Aptos gibi projelerin bu yolda engel olacağını gösteriyor.

Solana fiyatı son üç aydır sabit bir düşüş trendi içindeydi. Son zamanlardaki düşük performansı çok fazla spekülasyona neden oldu. Bazı analistler olumsuz trendin Aptos etrafındaki ilgiden kaynaklandığını öne sürdü.

Aptos’a yönelik ilgi Solana’yı gözden uzaklaştırıyor

Aptos (APT), 17 Ekim’de birden fazla büyük merkezi borsada listelenerek piyasa sürüldü. Şu anda iddialara göre Solana’dan saniyede üç kat daha fazla işlem gerçekleştirebiliyor. Yine de, dört yıllık geliştirme ve milyonlarca dolarlık finansmandan sonra, 1. katman akıllı sözleşme çözümünün ilk çıkışı oldukça etkileyiciydi.

Solana ise yaklaşık üç aydır düşüş trendinde. 11 Ekim tarihli 116 milyon dolarlık bir DeFi hacki düşüşü hızlandırdı. Mango Markets’in oracle hizmeti, platformun teminat için kullanılan yerel Mango (MNGO) tokenindeki düşük likidite nedeniyle saldırıya uğradı. Olayları bir perspektife oturtmak gerekirse, saldırı, Solana’nın akıllı sözleşmelerde kilitli toplam değerinin (TVL) %9’unu temsil ediyor.

We are currently investigating an incident where a hacker was able to drain funds from Mango via an oracle price manipulation.

We are taking steps to have third parties freeze funds in flight. 1/

— Mango (@mangomarkets) October 11, 2022

Diğer olumsuz haberler 2 Kasım’da ortaya çıktı. Bu tarihte, Alman veri merkezi operatörü ve cloud sağlayıcısı Hetzner, kriptoyla ilgili faaliyetleri engellemeye başladı. Şirketin hizmet şartları, müşterilerin node çalıştırmasını, madencilik yapmasını ve depolamasını yasaklıyor. Ayrıntıları bu makalede ele aldık.

Solana türev metrikleri alışılmadık derecede ilgisizlik gösteriyor

Halihazırda yürürlükte olan türev sözleşmelerinin büyümesi, genellikle daha fazla yatırımcının dahil olduğu anlamına gelir. Vadeli işlem piyasalarında, long ve short pozisyonlar her zaman dengelidir. Ancak daha fazla sayıda aktif sözleşmeye sahip olmak, minimum piyasa büyüklüğü gerektiren kurumsal yatırımcıların katılımına izin verir.

Son 30 gün içinde, Solana’daki toplam açık pozisyon, 440 milyon dolarda makul bir şekilde sabitti. Karşılaştırma olarak, Polygon toplu vadeli işlem pozisyonu 3 Ekim’de 153 milyondan 415 milyon dolara yükseldi. BNB’de 3 Ekim’deki 296 milyon dolardan 485 milyon dolara ulaşan benzer bir eğilim sergiledi.

Laevitas’tan gelen veriler, Solana’nın vadeli işlemlerinin son 30 gündür geriye dönük olarak işlem gördüğünü gösteriyor. Bu da vadeli işlemlerin sözleşme fiyatının normal spot borsalardan daha düşük olduğu anlamına geliyor. Ethereum vadeli işlemleri yıllık bazda %0.5’te işlem görürken, Bitcoin %2’de duruyor. Veriler, kaldıraç alıcılarının ilgi eksikliğine işaret ettiği için Solana için biraz endişe verici.

Alameda Research hakkındaki söylentiler daha fazla baskıya neden oluyor

Solana’ya karşı bu kadar ilgisizliğin ve hatta kaldıraç açığı talebinin tam hakimiyetinin nedeni belirsiz. Alameda Research’ün Solana projeleri üzerindeki etkisi daha da ilginç. Alameda, Sam Bankman-Fried tarafından yönetilen dijital ticaret şirketidir. Son zamanlarda, kripto analisti ve Twitter fenomeni Hsaka, yükseliş katalizörleri ortaya çıktıktan sonra bile firmanın SOL fiyatlarını baskılayıp bastırmadığına dair endişelerini dile getirdi:

Entire market catching a bid meanwhile Sol aimlessly meandering after two hyper bullish catalysts in such an environment.

Alameda washed up. https://t.co/FuGQvMfRcF

— Hsaka (@HsakaTrades) November 4, 2022

Piyasa katılımcılarının Alameda Research’ün SOL fiyatı üzerindeki etkisini gerçekten öğrenmeleri muhtemelen pek olası değildir. Yine de, Hsaka’nın teorisi, kaldıraç short’larına yönelik oldukça sıra dışı istikrarlı talebi açıklıyor. Arbitraj ve piyasa yapıcı firma, açık piyasada SOL satmadan risklerini azaltmak için türev araçları kullanabilirdi.

SOL vadeli işlem araçlarını kullanan short’ların tasfiye veya tükenmeye yaklaştığına dair bir işaret yok. Bu nedenle piyasa geneli güçlenme belirtileri gösterene kadar üstünlükleri devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.