Ünlü Bitcoin Maxisi Şaşırttı: Ripple, SEC Savaşını…

Ünlü Bitcoin Maxisi Şaşırttı: Ripple, SEC Savaşını…
Ünlü Bitcoin Maxisi Şaşırttı: Ripple, SEC Savaşını…
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador Bitcoin danışmanı Max Keiser, Ripple (XRP)’nin SEC’e karşı kazanamayacağını öngörüyor. Keiser, bunun yasayla ilgili olmadığını söylüyor. Daha ziyade SEC’i güçlendiren kuruluşlarla ilgili olduğunu iddia ediyor. Bu açıklama, mahkemenin Ripple’ın 2022-23 mali kayıtlarının açıklanmasını emretmesinin ardından geldi.

Max Keiser: Gensler’in birincil hedefi, Ripple (XRP)’yi öldürmek!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin danışmanı olan Max Keiser, XRP ve Ripple’ın ABD düzenleyicisine karşı üstün gelme kabiliyetine ilişkin iyimser olmayan bir bakış açısını dile getirdi. Keiser, XRP’nin zafer kazanamayacağını ileri sürüyor. Ancak, sorunun yasanın kendisinde olmadığının altını çiziyor. Bu noktada, ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nu (SEC) güçlendiren kuruluşlara dikkat çekiyor. Keiser’e göre SEC, Wall Street’in “ücretli haydutları” olarak işlev görüyor. Ayrıca, Başkan Gary Gensler’in birincil hedefi XRP’yi “öldürmek”.

XRP won’t win. It’s not a matter of law. The SEC is Wall Street’s paid thugs and Gary’s job is to kill XRP

“Ripple Must Share Financial Statements, XRP Institutional Sales Data, Court Rules on SEC Request https://t.co/xEnqRt5ZZV

— Max Keiser (@maxkeiser) February 8, 2024

Bitcoin maximalisti, bir ABD mahkemesinin Ripple’a SEC tarafından talep edilen belirli mali tabloları ifşa etmesini emrettiği haberlerinin ardından bu güçlü açıklamaları yaptı. Özellikle SEC, Ripple’ın 2022 ila 2023 yılları arasında kurumsal yatırımcılara yaptığı XRP satışlarına ilişkin mali belgeler talep etti. Bu zaman dilimi, SEC’in 2020’nin sonlarında Ripple’a karşı açtığı ilk davadan sonraki dönemleri kapsıyor.

SEC son hamlesiyle ilk galibiyetini aldı!

Esasen, Max Keiser gibi eleştirmenler Ripple’ın SEC’e karşı mücadelede nihai olarak galip geleceğini öngörmüyor. Bununla birlikte, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere SEC’in Ripple’a karşı kazandığı zafer önemli. Çünkü, ödeme firması davada defalarca olumlu kararlar almasına rağmen bu SEC’in ilk galibiyeti. Örneğin, ABD mahkemesi Temmuz 2023’te XRP’nin doğası gereği bir menkul kıymet olmadığına karar verdi. Böylece, SEC’in daha önceki argümanını kırdı.

Ripple Davası İçin Üzen Gelişme: SEC Lehine Karar!

Duruşmadan Önce Ripple, XRP satış oyun planını deşifre ediyor

Ripple, 2023 yılının 4. çeyreğine ilişkin son üç aylık raporunu açıkladı. Buna göre, kurumlara XRP satma yaklaşımında bazı önemli değişiklikler yaptı. Bu değişiklik, 13 Temmuz 2023’te XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını ilan eden çok önemli kararla ilgili. Ancak kurumlara yapılan bazı geçmiş satışların menkul kıymet hükümlerini ihlal ettiği belirtilmişti. Ripple, Temmuz ayındaki mahkeme kararından önce bile XRP satış stratejisini değiştirmişti. Artık tüm satışlar mahkemenin yasal standartlarına uygun olacak.

Ripple’ın satış uygulamalarını mahkeme standartlarına uygun hale getirmesiyle muhtemelen oyun değişti. Ripple, 4. çeyrekte XRP için spot işlem hacminde günlük ortalama 600 milyon dolarlık bir canlanmanın altını çiziyor. Aynı zamanda XRP, önemli kazançlar elde eden Bitcoin ve Ethereum gibi diğer büyük kripto para birimlerine kıyasla daha düşük performans gösterdi. XRP 2023’ün 4. çeyreğini %19,5’lik bir artışla kapatmayı başardı.

Ripple Yetkilisinden 3 Kripto Para Tahmini:

Satış stratejisindeki değişiklik Ripple için önemli!

Ripple, 4. çeyrek raporunda Yargıç Torres’in kararından önce kurumlara XRP satma yaklaşımını değiştirdiğini belirtiyor. Daha önce Ripple, mahkemenin yatırım sözleşmesi olarak kabul ettiği toplam 729 milyon dolar değerinde XRP’yi yazılı sözleşmeler kapsamında doğrudan kurumsal alıcılara satıyordu.

Bu modelde alıcılar Ripple’ın sermayeyi XRP’nin fiyatını artırmak için kullanmasını ve kâr elde etmesini bekliyordu. XRP alıcıları artık XRP’yi yalnızca hızlı ve düşük maliyetli işlemleri kolaylaştırmak için satın alıyor. Ayrıca, varlığı yalnızca kısa bir süre için ellerinde tutuyor. Bu kısa vadeli kullanım, alıcıların XRP işlemlerinden doğrudan kâr elde etmeyi beklemedikleri anlamına geliyor.

Ripple Davasının Arka Planı: SEC, 3 Yıl Önce Teklif Vermiş!

Değişen modelin davaya etkisi

Satış stratejisindeki bu değişiklik, kurumlara yapılan yakın tarihli veya devam eden satışların geçmişteki işlemlerle aynı menkul kıymet hükümlerine tabi olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla, SEC’in davanın çözüm yolları bölümünde talep ettiği belgeler, bu değişen satış stratejisiyle ilgili olarak Ripple’ı işaret eden herhangi bir kanıt ortaya koymayabilir. Ripple’ın revize satış modeli kabul görürse, bu durumun satışlar üzerindeki diğer düzenleyici cezaları veya yasakları hafifletmesi olası. Ayrıca, firmanın mevcut satış operasyonlarını aksatmadan sürdürmesine olanak sağlaması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

Yorumlar kapalı.