Ülkeler Onları Seçebilir. Bu 2 Altcoin ISO 20022 Uyumlu!

Ülkeler Onları Seçebilir. Bu 2 Altcoin ISO 20022 Uyumlu!
Ülkeler Onları Seçebilir. Bu 2 Altcoin ISO 20022 Uyumlu!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Kripto para birimlerinde yaşanan çöküşlerin ardından düzenleyiciler, birlikte çalışabilirlik görüşlerine uygun olasılıklar arıyor. Bu nedenle, düzenleyiciler CBDC geliştirmesine uygun oldukları için ISO 20022 altcoin projelerini dahil etmeye çalışıyorlar. Kriptokoin.com olarak ISO 20022 özelliğine sahip altcoin’leri sizlere aktarıyoruz.

Kripto para birimlerine ISO 20022 gelmesi muhtemel

ISO 20022, Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) aracılığıyla finansal kurumlar arasında elektronik mesaj alışverişi için kullanılan küresel standarttır. Bu sistem, bankaların iletişim kurma ve birlikte çalışabilirliği geliştirme şeklini değiştirecek şekilde ayarlı. Bitcoin ve Ethereum gibi önemli kripto paralar SWIFT ekosistemine entegre edilmeye çalışılıyor. Bunun sonucunda kripto paralara ISO numarası verilebilir. Buna bağlı olarak kripto para birimlerinin ve fiat para birimlerinin etkileşimini kökten değiştirecektir.

Ayrıca, Avrupa Birliği (AB), yüksek hacimli sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için Kasım 2022’de ISO 20022’ye geçiyor. Böylelikle, AB bloğundaki tüm merkez bankaları tarafından benimsenen finansal uzlaşma platformu Hedef 2 sistemini içerecek. Bununla birlikte, ABD Fed, Kasım 2023 için ISO 20022 sistemine geçişi planlıyor. Uzmanlar, ISO uyumlu kripto paraların dijital alanı değiştireceğine inanıyorlar.

Ayrıca, düzenleyicilerin ISO 20022 sonrasında, kripto para birimleriyle ilgili katı tutumlarını rahatlatması muhtemel. Bu hareketin ise kitlesel olarak benimsenmeyi arttıracağı düşüncesi hakim. Aynı zamanda ISO 20022 uyumlu altcoin’ler ise, Ripple (XRP) ve Stellar Lumens (XLM). Diğer uyumlu olabilecek altcoin projeleri ise;

Algorand (ALGO) Hedera Hashgraph (HBAR) Iota (IOTA) Quant (QNT) Cardano (ADA) XinFin (XDC)

XRP ve XLM, ISO 20022 Uyumlu altcoin projeleri

Ripple’ın yerel altcoin’i XRP, ISO 20022 uyumlu en büyük kripto para birimlerinden biri. ISO Standartları Kurumunda en üst sıralarda yer alıyor. Ripple, ISO 20022 standardının geliştirilmesinde ve uygulanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bitcoin gibi diğer geleneksel kripto para birimlerinin aksine, Ripple’ın ODL teknolojisi, dijital bir ödeme sistemi ve bankalar ile diğer finansal kurumlar arasında hızlı bir ödeme platformu olacak şekilde tasarlanmıştır. XRP, teminat olarak kullanılmasının yanı sıra dönüştürme ve sınır ötesi işlemler için de kullanılıyor.

45 ülke 30’den fazla banka

Bir diğer altcoin ise Stellar Lumens (XLM). CBDC’lerin geliştirilmesi için uygun olmasının yanı sıra XLM, fiat paraların dönüştürülmesi için bir ödeme aracı olarak da kullanılabilmektedir. 45 ülkede 300’den fazla banka ve finansal hizmet sağlayıcı, ödeme yöntemi olarak XLM kullanıyor. Kanada İmparatorluk Ticaret Bankası ve Santander, Brezilya, Singapur ve Hindistan’daki diğer bankalar bu işlevinden dolayı altcoin’i tercih eden bankalar.

btc eth

ISO 20022, XRP ve SWIFT arasındaki senkronizasyonu artırarak Ripple ekosistemini daha da güçlendirmesi muhtemel. CBDC’nin düzenleyiciler için tercih edilen seçenek haline gelmesiyle birlikte, ISO 20022 gereksinimlerini karşılayan herhangi bir kripto para birimini, muhtemelen diğerleri için bir ölçüt haline gelecektir.

Ok but this is just confusing, like, make up your mind 😅
“At this point, Ripple's XRP (XRP) is the only cryptocurrency player officially part of the ISO 20022 financial industry messaging scheme. Another compatible and compliant cryptocurrency is Stellar Lumens (XLM).”

— WrathofKahneman (@WKahneman) September 21, 2022

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri ise tasarımları nedeniyle ISO 20022 Standartlarını karşılaması zor olabilir. Stellar Lumens (XLM), blockchain tabanlı ödeme ağına iki saygın stabilcoin’in entegrasyonu ile büyük bir artış yaşamaya hazırlanıyor.

Altcoin projesinin CEO’su heyecanlı olduklarını söylüyor

Stellar Development Foundation (SDF), basın açıklamasında GMO-Z ile ortak Stellar ağında GYEN ve ZUSD stabilcoin’lerini piyasaya sürdüğünü söyledi. New York merkezli şirket, stabilcoin’leri ihraç eden Japon internet holdingi GMO Internet Group’un yan kuruluşudur. GYEN, dünyanın ilk düzenlenmiş Japon yeni (“JPY”) stabilcoin iken, ZUSD ABD dolarına sabitlenmiş bir stabilcoin’dir.

SDF CEO’su ve icra direktörü Denelle Dixon açıklamada, vakfın stabilcoin’leri Stellar ağına getirmek için GMO Trust ile çalışmaktan heyecan duyduğunu söyledi:

Bu entegrasyon, Stellar’ın hızını, ölçeğini ve satın alınabilirliğini, dünyanın ilk düzenlenmiş JPY sabitlenmiş stabilcoin’iyle küresel kullanımda birleştirecek. Açıkçası bu, küresel ödeme sistemleri arasında birlikte çalışabilirliği geliştirme yolumuzda önemli bir kilometre taşıdır.

GMO-Z.com Trust Company CEO’su, entegrasyonun geleneksel fiat raylarrını blokchain tabanlı raylara bağlayacağını söyledi. Ayrıca, Stellar’ı başlatma konusunda şunları söylüyor:

Ethereum ile karşılaştırıldığında çok daha hızlı, daha ucuz ve daha ölçeklenebilir bir çözüm. Bunları arayan müşterilere fayda sağlayacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.