Son Dakika: XX Network, Worldcoin ile Ortak Oluyor!

Son Dakika: XX Network, Worldcoin ile Ortak Oluyor!
Son Dakika: XX Network, Worldcoin ile Ortak Oluyor!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Worldcoin projesinden 9 Şubat 2024 tarihinde X alanının bir parçası olarak yapılan bir duyuruda ve ardından XX Network’den yapılan bir duyuruda, Worldcoin ekosisteminde kullanılmak üzere benzersiz gizlilik teknolojisini tanıtmak için Worldcoin tarafından XX Network’e bir hibe verildi. Worldcoin’in Wave0 hibe programına 1.000’den fazla başvuru yapıldı.

XX Network, Kullanıcı Gizliliğini Daha da Artırmak İçin Worldcoin ile Ortaklık Kuruyor!

XX Vakfı’ndan Aaron, X alanından bir klipte XX’in bu çalışmasıyla Worldcoin‘e nasıl değer katacağını anlatıyor:

‘Orb’ olarak bilinen bir donanım parçasıyla fiziksel etkileşimi içeren Worldcoin ağına halihazırda üç milyondan fazla kişi kaydoldu. Bu küre insanların gözlerini tarayarak irisin dokusundan türetilen özel “iris kodları” üretiyor.

Bu iris kodlarının iletilmesi, saklanması ve kullanılması, doğrudan bir insan kimliğine bağlı olmasa da, bir şirketin verileri ele aldığı ve potansiyel olarak yanlış kullandığı veya aslında saldırganların ağ üzerinden bu tür etkileşimleri takip ettiği anlayışı nedeniyle hala tartışmalı bir konudur.

XX Network’ün çalışması, kayıt noktasından (iris kodunu ileten küre) kimlik doğrulaması yapan kullanıcılara (“World ID” uygulamaları içinden) cMixx+’ın tanıtımını içerecek ve böylece Worldcoin dahil hiç kimsenin ne zaman olacağını bilemeyeceği bir şekilde tanıtılacak. Yeni bir kullanıcı kaydolduğunda ya da bu kayıtla ilgili herhangi bir bilgiyi doğrulayan ya da potansiyel olarak güncelleyen bir kullanıcı yok.

Worldcoin orijinal proje planlarını açıkladığında kripto dünyasının büyük bir kısmı şüpheciydi ancak yakaladıkları verilerin kötüye kullanılmasını önlemek için gizlilik konusunda ne kadar ileri gidebileceğini titizlikle ayrıntılı olarak açıklamaya çalıştı. XX Network’ün (kurucusu David Chaum da dahil olmak üzere kriptograflardan oluşan bir soyağacına sahip) Worldcoin için kullanıcı gizliliğini daha da geliştirme sorumluluğuna liderlik etmesi doğal bir fırsattır.

Hazır Olun: XX Network EVM Köprüsü Bomba Gibi Geliyor!

Sam Almtan (ChatGPT’nin OpenAI’sini yöneten kişi) tarafından kurulan Worldcoin projesinin dayanağı, belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, çok da uzak olmayan bir gelecekte kendimizi gerçek insanlar olarak ayırt etmemiz gereken bir zamanı öngörmesi gerçeğinden geliyor. Hiper akıllı yapay zeka ve kimliğe bürünme dolandırıcılığının olduğu bir dünyada bu önemli bir gelişme. Dolayısıyla Worldcoin, bireylere insanlıklarını sistemlere kanıtlama ve dolayısıyla açık bir ticaret ve yönetim ekosistemine katılma şansı veriyor.

Worldcoin tarafından bu geliştirmede kullanılacak cMixx+, David Chaum tarafından birkaç on yıl boyunca tasarlanan ve 2016’dan günümüze kadar XX Ağı’ndaki ekibi tarafından geliştirilen, uygulanan ve geliştirilen merkezi olmayan bir meta veri parçalama karma ağıdır. XX Network’ün 5 kıtada ve 150’den fazla ülkede yüzlerce bağımsız düğüm operatörü tarafından yönetilmekte olup, aynı zamanda kendi yönetimi ve yerel XX Coin’i ile bağımsız bir Layer1 blok zincirini de işletmektedir.

cMixx(+), echoexx (Ethereum kimliklerini kullanan tamamen özel bir doğrudan mesajlaşma ve ödeme platformu), Project Tourbillon (İsviçre Ulusal Bankası için gizlilik merkezli bir CBDC pilotu), Better Than Money (David ) dahil olmak üzere, birlikte geliştirilmekte olan başka birçok projeye de sahiptir. Chaum’un ‘para olarak emtia’ fütüristik uygulaması, Speakeasy (grup mesajlaşma) ve orijinal XX Messsenger bunlardan birkaçı…

XX Vakfı’nın, daha fazla duyuru yapılması beklenen kendi geliştirme hibeleri var ve ödüllendirilen projelerin çoğunun cMixx(+)’ı içermesi bekleniyor. Worldcoin 2019 yılında kuruldu ve başlangıçta Andreessen Horowitz, Variant, Khosla Ventures, Coinbase ve Tiger Global’den 125,5 milyon dolarlık yatırım topladı.

XX Network, gizli geliştirmede geçen uzun yılların ardından Kasım 2021’de ana ağa canlı yayına geçti ve yönü üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için VC yatırımı almadı. Bunun yerine Roger Ver ve Chris Larsen’den tohum sermayesi topladı ve 2020-2021 yılları arasında bir dizi kripto para satışı gerçekleştirdi.

Sorumluluk reddi: Bu bir sponsorlu içerik ve basın bülteni olup burada yazılanlar Kriptokoin.com ekibinin görüşlerini yansıtmamaktadır. Kaldıraçlı işlemlerde ve kripto para yatırımlarında yüksek kayıp riski mutlaka göz önüne alınmalı, herhangi bir platforma yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapılmalıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

Yorumlar kapalı.