Şifre Çözüldü: FTX CEO’su Gerçekleri Anlatıyor!

Şifre Çözüldü: FTX CEO’su Gerçekleri Anlatıyor!
Şifre Çözüldü: FTX CEO’su Gerçekleri Anlatıyor!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), servetinin neredeyse tamamını kaybetti. Şimdi, kripto borsasında yaşananları tam olarak çözmek üzere olduğunu söylüyor. SBF, gün boyu süren şifreli bir tweet dizisini standart sorumluluk reddi beyanları ve zayıf hafızaya atıfta yaparak sonlandırdı. Sorun şu ki, topluluk hala bunların ne anlama geldiğini tam olarak anlamış değil.

Eski FTX CEO’su, Twitter’dan bazı ilginç paylaşımlar yaptı

Sam Bankman-Fried, kripto borsası FTX’in çökmesinden sadece birkaç gün sonra Pazartesi ve Salı günleri bir dizi şifreli tweet atarak ‘doğaçlama’ yaptığını söyledi. Tweet’ler, şirkette neler olup bittiğini tam olarak açıklamak üzere olduğuyla dalga geçiyor. Dizisini “Ne oldu” diye başlayan SBF, ardından gelen bir tweet’te “Hukuki tavsiye değil. Mali tavsiye değil. Bunların hepsi hatırladığım kadarıyla, ama hafızam bazı yerlerde hatalı olabilir,” dedi.

SBF, tweet’leri, birkaç saatlik aralıkla attı. Salı sabahı yayınlanan en son tweet’te ise “Ne olduğuna geleceğim. Ancak şimdilik, bugün nerede olduğumuz hakkında konuşalım,” yazdı.

11) I'll get to what happened. But for now, let's talk about where we are today.

— SBF (@SBF_FTX) November 15, 2022

Bu arada, Bankman-Fried Cuma günü tweet atarak FTX’te yaşananları kapsamlı bir şekilde paylaşmayı planladığını belirtmişti. Bu doğrultuda şu paylaşımı yaptı:

Tüm detayları bir araya getiriyorum. Ancak, işlerin bu hafta başlarında olduğu gibi çözüldüğünü görünce şok oldum. Yakında oyunla ilgili daha eksiksiz bir yazı yazacağım. Ancak anladığımda doğru anladığımdan emin olmak istiyorum.

Bir dizi tweet’in ortaya çıkardığı gizem ve entrikaya rağmen, Occam’ın usturasını uygulayarak konuyla ilgili bir Reddit gönderisine yorum yapan bir kişi, bunun toplumu trolleme girişimi olduğu görüşünü paylaştı. Bu doğrultuda şunları söyledi:

Bunu mahkemede akıl hastalığını iddia etmek veya diğerlerinin öne sürdüğü gibi hacklemek için yaptığına inanmıyorum. Bunu kasıtlı olarak insanları trollemek için yapıyor. Bu açıkça pişmanlık duymadığını gösteriyor…

FTX

Sam Bankman-Fried: Daha kötü olabilirdi!

SBF, geçen hafta servetinin neredeyse tamamını kaybetti. Ayrıca, kurucu ortağı olduğu iki şirket olan ticaret şirketi Alameda Research ve kripto para borsası FTX iflas başvurusu yaptı. Bankman-Fried Pazar günü NYT’ye, FTX çöktüğünden beri beklenenden daha iyi başa çıktığını söyledi. Yayına, “Şu anda hiç uyumayacağımı düşünürdünüz. Bunun yerine biraz alıyorum. Daha kötü olabilirdi,” dedi.

Her zamanki kadar olmasa da Storybook Brawl video oyununu oynamaya devam ettiğini ekledi. Yayında, oyunun ‘aklını boşalttığını’ söyledi. NYT ile röportaj sırasında, Bankman-Fried şifreli dizisinin yalnızca ilk iki bölümünü – ‘Ne’ ve ‘H’ tweet’lemişti. Yayına, dizinin birden fazla kelimeyi heceleyeceğini, ancak “ilerledikçe uydurduğunu” söyledi. The Times tweet’leri neden yayınladığını sorduğunda ise “Bilmiyorum. Doğaçlama yapıyorum. Sanırım zamanı geldi,” dedi.

FTX çöküşünün etkileri ortaya çıkıyor

Kasım ayı başlarında CoinDesk, Alameda’nın varlıklarının çoğunun FTX’in şirket içi token’ı FTT’ye bağlı olduğunu bildirdi. Sadece birkaç gün sonra, FTX rakibi Binance, yaklaşık 530 milyon dolar değerindeki FTT varlıklarını satacağını duyurdu. Bankman-Fried’e göre diğer traderlar, sadece üç gün içinde yaklaşık 6 milyar dolarlık para çekme işlemiyle FTX’teki varlıklarını geri çekmek için çabaladılar.

FTX

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Binance, FTX’i kurtarmak için bir anlaşmaya geri döndü. Daha sonra Bankman-Fried, FTX’in CEO’luğundan istifa etti. Ayrıca, FTX, Alameda Research ve yaklaşık 130 bağlı şirket, Bölüm 11 iflas işlemlerini başlattı.

Crypto UK endüstri grubunun yönetici direktörü Ian Taylor, bilgilerine dayanarak kayıp fonların çoğunun kurumsal yatırımcılara ait olduğunu söyledi. Bu arada, Ontario Öğretmen Emeklilik Planının feshedilmiş borsaya 95 milyon dolar yatırım yaptığı ortaya çıktı. İkigai CIO’su Travis Kling de 14 Kasım’da yatırımcıların fonlarının önemli bir kısmını kaybettiğini itiraf etti.

Etkili özgeciliğe inanan Bankman-Fried, bir zamanlar 26 milyar dolarla zirveye ulaşan serveti için büyük hırslara sahipti. Büyük yığınlar dağıtma planıyla servetini artırıyordu. Ancak FTX’in çöküşü buna bir son verdi. Bloomberg’in haberine göre Bankman-Fried’in serveti %94 düşüşle 1 milyar dolara geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.