SEC Bu Şirkete Dava Açtı! Bu Kripto Paralar Topun Ağzında!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

SEC bir ilke imza atarak Los Angeles merkezli bir eğlence firmasını hedef aldı. Düzenleyici kurum şirketin sattığı NFT’lerin menkul kıymet olduğunu ileri sürdü. Bu gelişmenin kripto para piyasasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

SEC, eğlence şirketi Impact Theory’ye dava açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Pazartesi günü açıkladığı bir yaptırım kararında, Los Angeles merkezli eğlence şirketi Impact Theory’yi, Non Fungible Token’ler (NFT) aracılığıyla kayıtsız bir menkul kıymet çıkarmakla suçladı. Böylece SEC, hangi tür kripto paraların menkul kıymet olarak nitelendirileceğine ilişkin tanımını genişletiyor. Dava NFT’lerin ajansın yetki alanına girdiğini belirleyerek yeni bir çığır açıyor.

SEC’in New York Bölge Ofisi Direktörü Antonia Apps konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Apps, “Geçerli bir muafiyet olmadıkça, menkul kıymet teklifleri, her ne şekilde olursa olsun, tescil edilmelidir” dedi.

Kripto

Bu kripto paraların menkul kıymet olduğu tartışmalı!

NFT’lerin menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği sorusu birkaç yıldır açık kaldı. SEC konuya eğilmeden önce, bir grup NFT koleksiyoncusu New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde Dapper Laps’e dava açtı. Bu dava, konuyu ele alan en yüksek profilli dava olarak devam ediyor. Davacılar, kripto firmasının kayıtsız menkul kıymetler satarak yüz milyonlarca dolar kazandığını iddia etti.

Dapper Labs geçen yıl davanın reddedilmesini talep etti. Bununla birlikte, bir yargıç Şubat ayında NFT’lerin menkul kıymet olarak nitelendirilmesinin “makul” olduğu sonucuna vararak davanın ilerleyebileceğine karar verdi. Dapper aksini iddia etmeye devam ediyor. Bir Dapper sözcüsü konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Mahkemeler, sanat ve basketbol kartları gibi koleksiyon ürünleri de dahil olmak üzere tüketim mallarının federal yasalar kapsamında menkul kıymet olmadığını defalarca tespit etmiştir.

Impact Theory, bu kripto paralarla 30 milyon dolar topladı!

Yargıca göre aradaki fark, geleneksel koleksiyon ürünlerinde, söz konusu üreticilerin iflası halinde değerin etkilenmeyecek olması. Geliştiricinin aynı zamanda bir koleksiyonun arkasındaki Blockchain teknolojisini de yönettiği NFT’lerde, değerinin şirketin başarısıyla iç içe geçmesi mümkün. Pazartesi günkü davada SEC, Ekim ve Aralık 2021 arasında Impact Theory’nin Kurucu Anahtarları adı verilen üç kademeli NFT sunduğunu ve yatırımcıları satın alma işlemini işletmeye bir yatırım olarak görmeye teşvik ettiğini söyledi. SEC’e göre Impact Theory, “bir sonraki Disney’i inşa etmeye çalıştığını” ve işletmenin başarılı olması halinde NFT’lerin alıcılara “muazzam bir değer” sunacağını söyledi.

SEC, ayrı bir emirde, şirketin kurucularının kamuoyuna yaptığı açıklamalara yer verdi. Şirket, NFT’ler hakkında “Şirket olarak yaptığımız her şeyin geleceğinin kilidini açtığını söylemekten hoşlanıyoruz” dedi. Bu, SEC’e göre ürünün bir menkul kıymet veya bir yatırım sözleşmesi olduğunun zımni bir kabulü. Impact Theory, yüzlerce yatırımcıya yaklaşık 14.000 NFT sattı. Şirket bu yolla Ethereum’da neredeyse 30 milyon dolar değerinde para topladı. Impact Theory, SEC’in iddialarını kabul ya da reddetmedi. Bununla birlikte bir durdurma ve vazgeçme emrini kabul etti. Bunun yanı sıra, 6,1 milyon dolarlık bir para cezası ve bir sivil cezaya razı oldu. Ayrıca kripto para (NFT) satışlarından elde edilen tüm gelirleri yatırımcılara iade edecek.

Kripto

Gelişme kripto piyasasında nasıl bir yankı bulacak?

Bu yaptırımın daha geniş NFT endüstrisine karşı bir açılış salvosu olup olmayacağı belli değil. SEC henüz Dapper Labs gibi bu alandaki büyük oyunculara karşı herhangi bir dava açmadı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere 2022 Ekim’de SEC, popüler Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonunun yaratıcısı Yuga Labs’ın kayıtsız menkul kıymetler teklif edip etmediğini kanıtlamaya çalıştı. Ancak SEC, henüz bir suçlama yapmadı.

Daha geniş kripto para endüstrisi sık sık SEC Başkanı Gary Gensler’in, ajansın yetki alanını veya şirketlerin nasıl uyum sağlayabileceğini açıklığa kavuşturmak için kural koymadan firmalara karşı davalar açarak “yaptırım yoluyla düzenleme” politikasına girdiğinden şikayet ediyor. Gensler, sektörün “dolandırıcılık, sahtekarlık ve suistimalle dolu” olduğunu söylüyor. Ayrıca, mevcut kuralların yeterli olduğunu ileri sürüyor

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.