PRB Coin Nedir? PRB Coin Yorumları Neler?

PRB Coin Nedir? PRB Coin Yorumları Neler?
PRB Coin Nedir? PRB Coin Yorumları Neler?
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

PRB coin nedir? Paribu Net (PRB), Türk kripto para yatırımcılarına hitap eden bir borsa altcoin’idir. Kriptokoin.com olarak hazırladığımız bu makalede Paribu nedir, Paribu Net nedir, PRB nedir, PRB coin yorumları nelerdir gibi yatırımcılar tarafından merak edilen soruları yanıtladık. Gelin borsa altcoin’leri arasında yer alan bu kripto para birimini birlikte inceleyelim.

Paribu nedir?

Yasin Oral öncülüğünde kurulan Paribu, Türkiye merkezli bir Bitcoin borsasıdır. Bu borsa, 14 Şubat 2017 tarihinde piyasaya sürülmüştür ve bugün Türkiye’nin en büyük kripto para borsaları arasında yer almaktadır. Platform, şu anda yaklaşık 5 milyonun üzerinde kullanıcıya hizmet vermektedir. Bununla birlikte Paribu, 2017’deki lansmanından bugüne, Blockchain ve kripto alanında genişlemeye devam etmiştir. Bugün, kripto para borsasının Paribu Net isimli bir Blockchain ağı ve PRB coin isimli bir altcoin’i bulunmaktadır. Bahsi geçen ağ ve kripto para, Paribu’nun ekosistemine güç sağlar.

Paribu Net nedir?

Paribu Net, Paribu ekosisteminin Blockchain ağıdır. Bu ağ ile özellikle yerli kullanıcılar, birçok işlemi yerine getirebilmektedir. Buna göre Blockchain, Ethereum ağına benzer şekilde akıllı sözleşme teknolojisini kullanmaktadır. Akıllı sözleşmeler, kullanıcıların dApp adı verilen merkeziyetsiz uygulamaları geliştirmesine olanak tanır. Ayrıca sözleşmeler, kullanıcıların kendi tokenlerini oluşturması gibi bir dizi amaca da hizmet eder.

Paribu, sunduğu Blockchain ağının son derece yüksek ölçeklenebilirliğe ve güvenliğe sahip olduğunu iddia etmektedir. Borsanın web sitesine göre ağ, her 5 saniyede bir blok üretmektedir. Bu, blok boyutları da göz önüne alındığında, ağın saniyede 900’e yakın işlem gerçekleştirdiği anlamına gelir. Yüksek ölçeklenebilirlik, işlem maliyetlerinin de düşük olmasını sağlar. Şu anda ekosistem, bu amaçla layer-2 çözümleri üzerinde çalışmaktadır. Bu çalışmalar sonuçlandığında ağın, saniyede 90 bin işlem yapacağı düşünülmektedir.

PRB coin nedir?

PRB coin, Paribu Net içerisinde kullanılan bir yerel kripto para birimidir. Altcoin ile kullanıcılar, borsa ve Blockchain üzerinde bir dizi kullanım durumu ve avantaja sahip olur. Ekosistem, NFT’lerin yanı sıra DeFi, Metaverse ve Web3 uygulamalarını da destekler. Buna göre PRB, tüm bu uygulamalarda kullanılabilmektedir. Geliştiriciler, Paribu’nun akıllı sözleşmelerine erişmek için PRB şeklinde ödeme yapmak zorundadır. Ayrıca bu kripto para ile, ağ üzerindeki gas ücretlerini ödeyebilmektedirler.

2022’nin Ocak ayında tanıtılan ve Mart ayında piyasaya sürülen PRB, gelecekte bir dizi ek özelliğe sahip olacaktır. Bunların başında staking gelmektedir. Buna göre ağ, gelecekte Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasına geçecektir. Bu kullanıcıların, doğrulayıcı olabileceği anlamına gelir. Doğrulayıcılar, PRB’lerini stake ederek, pasif gelir elde etme avantajına sahip olacaktır. Bununla birlikte bahsi geçen kullanıcılar, platformda oy hakkı da elde edecektir.

PRB coin yorumları neler?

PRB coin, borsa tarafından piyasaya sürülen bir kripto para birimidir. Bu, altcoin’in fiyat hareketinin Paribu borsasında yaşanan gelişmelerden etkilendiği anlamına gelir. Gelecekte borsa ile ilgili olumsuz bir haberin ortaya çıkması, varlığın fiyatında düşüşe yol açabilir. Bununla birlikte, gelecekte kullanıcılara sunulması beklenen staking gibi özelliklerin, varlığın daha çok kullanılmasına yol açması mümkündür. Bu da fiyat üzerinde pozitif bir etki yaratacaktır.

2022 yılında piyasaya sürülen PRB, alana yeni giriş yapan kripto paralardan biridir. Şubat ayındaki ön satış sürecinde 9 ve 12 liradan satılan varlık, Mart ayında Paribu borsasında listelenmiştir. Listelendiği gün büyük bir ralli yapan altcoin, 43 lira seviyesinde ATH yapmıştır. Ancak daha sonra fiyat düşmüştür. PRB coin, yazının yazıldığı 7 Kasım tarihinde 14,25 liradan işlem görmektedir. Bununla birlikte varlığın 24 saatlik işlem hacmi 2,17 milyon lira civarındadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.