FTX Token Çakıldı! Binance CEO’su Konuştu: Satmadık!

FTX Token Çakıldı! Binance CEO’su Konuştu: Satmadık!
FTX Token Çakıldı! Binance CEO’su Konuştu: Satmadık!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Binance’in FTX token (FTT) satışıyla ilgili birçok tartışma oldu. Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, “yanlış anlaşılmaları” düzeltmeye çalıştı. FTT transferinin yol açtığı tartışmanın kapsamına şaşırdığını belirten CZ, bu tür hamleleri planlamanın mümkün olmadığını söyledi. Bu sırada FTT’nin değeri son 24 saatte yüzde 30’a yakın değer kaybı yaşadı. 23 dolardan 15.4 dolara kadar değer kaybetti. İşte detaylar…

Binance’in FTX Token satışı olay oldu

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi dün, Changpeng Zhao, 584 milyon dolarlık FTT tokeninin transferini duyurdu. O zamandan beri, Twitter’daki kripto topluluğu bu konu hakkında tartışmalar gerçekleştirdi.  CZ yaptığı duyuruda, FTT tokeninin tasfiye sürecinin bir parçası olarak Binance’e transfer edildiğini söyledi. Borsanın, önümüzdeki birkaç ay içinde FTT token varlıklarını tasfiye edeceğini söyledi.

Binance CEO'sundan Bu 3 Altcoin İçin Son Dakika Açıklaması!

CZ’nin “toplulukta satışı düzenlemeyi planladığı” yönündeki iddialara bir yanıt olarak, bunun şaşırtıcı olduğunu söyledi. Açıklama, FTT’nin Binance’e aktarılmasından sonraki olayları gösterme çabası ile sonuç buldu. CZ, Binance’in bunu şeffaf hale getirmeye karar vermesinin ancak büyük transfer hakkında sorular ortaya çıktıktan sonra olduğunu söyledi. Kripto endüstrisinde şeffaflığa duyulan ihtiyacı vurguladı. CZ, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Binance’e (580 milyon dolarlık) büyük bir FTT mevduatı hakkında sorular vardı ve FTT pozisyonumuzu kapattığımız konusunda şeffaftık. Bu konunun bu düzeyde “tartışmalara” yol açması şaşırtıcı.

FTX CEO’su “rakipleri” suçladı

Binance kurucusu ayrıca balina uyarıları konusunu da gündeme getirdi. Bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e yapılan büyük FTT transfer etkinliğiyle ilgili Whale Alert tweet’ini ima ediyordu. Aslında, tek yaptığı şey, Whale Alert’ün tweet’inde yer alan cüzdanın Binance’e ait olduğunu söylemekti.

🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 22,999,999 #FTT (584,818,174 USD) transferred from unknown wallet to #Binancehttps://t.co/Nm2jz9MKW0

— Whale Alert (@whale_alert) November 5, 2022

Daha önce, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, FTX’in durumunu konusunda “rakipleri” suçlamıştı. Bir rakibin yanlış söylentilerle FTX’in peşine düşmeye çalıştığını söyledi. Şirketin iflasın eşiğinde olduğuna dair söylentileri ortadan kaldırmaya çalışarak, “FTX’in tüm müşteri varlıklarını karşılamaya yetecek kadar fonu var” dedi.

FTX Token fiyatı çöktü, CZ “satışın sebebi biz değiliz” dedi

Bu sırada FTT’nin değeri ciddi bir düşüş yaşadı. Coin, son 24 saatte yüzde 28 değer kaybetti ve 23 dolardan 15 dolara kadar geriledi. Son keskin düşüş, FTT tokenlarının bir saat içinde 500 milyon dolardan fazla değer kaybettiği anlamına geliyor. Ayrıca, FTX Token’ın piyasa değerindeki toplam erozyon, son dört günde yaklaşık bir milyar.

FTX, Bu Altcoin'den Milyonluk Yolladı

İlginç bir şekilde, kripto muhabiri Colin Wu, Genesis OTT Desk’ten FTX’e büyük bir FTX Token (FTT) transferi olduğunu bildirdi. Ayrıca Binance’in son fiyat düşüşünün arkasında olmadığını belirtiyor. Analist aşağıdaki ifadeleri kullandı:

FTT aniden 1 saatte %14 düştü ve SOL 24 saatte %14 düştü. 1,9 milyon FTT (44 milyon dolar), 12 saat önce Genesis OTC Masasından FTX’e transfer edildi, ancak CZ bunun Binance satışı olmadığını söyledi.

Binance, FTX’in teklifini reddetti

Hafta sonu Binance, kalan FTX Token varlıklarını satmaya karar verdiğini söyledi. Gelişme, FTX ve kardeş şirket Alameda Research’ün bilançosunu çevreleyen son anormalliklerin ortasında geliyor. Binance’in platformuna yarım milyar değerinde FTT tokeni aktardığı bildirildi. Binance eyleminin ardından gelen bu haber, piyasada başka bir LUNA benzeri olay olabileceği endişesiyle FTX için büyük şüpheleri tetikledi.

Dikkat: Binance ve Borsalara Bu 2 Altcoin Boşaltılıyor!

Birkaç piyasa meraklısı, Binance’in bunu FTX ile olan rekabetinin bir parçası olarak yaptığını söyledi. Ancak CZ bu iddiaları yalanladı. Ayrıca, FTT tokenlerinin tasfiye sürecinin bir parçası olduğunu söyleyerek Binance’e transferinden bahsetti. Ancak Binance, önümüzdeki birkaç ay içinde kesinlikle FTT tokenlerini tasfiye etmeyi planlıyor. İlginç bir şekilde Binance CEO’su tokenları FTX’e satma teklifini reddetti. Coin’lerin serbest piyasada kalmasını tercih edeceğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.