DOGE neden yükseliyor? Güncel Dogecoin değerlendirmesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Dogecoin’in (DOGE) son yükselişinin ardındaki temel faktörler, teknik analizler ve uzman yorumları ile değerlendiriliyor. Dogecoin’in yükselişi sürecek mi?

Kripto para piyasasının pozitif görünümü ve lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) güven veren yapısı, altcoin’lerdeki yükselişi tetiklemektedir. Memecoin’lerin öncüsü olan ve piyasa değerine göre en büyük altcoin’lerden birisi olan DOGE de bu yükselişe eşlik etti. DOGE, haber akışının ve gündemin olumlu sinyalleri neticesinde dikkat çeken bir yükselişe imza attı.

DOGE’un yükselişinde ana etmen haber akışı oldu. Çeşitli gündem maddeleri ve gelişmeler, DOGE’un yükselişini sağladı. Memecoin furyası da DOGE için yükseliş sinyalleri arasında yer alıyor.


DOGE’nin yükselişini tetikleyen faktörler nelerdir?

Dogecoin (DOGE), ilk ve piyasa değerine göre en büyük memecoin olmasıyla biliniyor. Köpek figürünün ilk ürünü DOGE, 2021 yılındaki boğa koşusunda adından söz ettirmiş ve zirveye yerleşmiştir.

Kripto yatırımcıları, memecoin’lerin lideri olan DOGE’a karşı ayrı bir ilgi duymaktadır. DOGE, volatilitesi yüksek ve her an her şeyin olabileceği memecoin piyasasında önemli bir yer edindi. Böylelikle DOGE yükselişi zemin kazandı.

DOGE’nin yükselişinde birçok etmen bulunmaktadır. Bunlardan birisi ve en önemlisi memecoin furyasıdır. Haber akışının, sosyal medya etkileşiminin ve büyük cüzdanların memecoin’leri öne çıkardığı dönemde, DOGE yükselişi kaçınılmaz olmaktadır. Memecoin furyası, kripto para piyasasının en eğlenceli ve en aktif yaklaşımıdır. Bu dönemde, yatırımcılar para kazanma arzusuyla ve topluluk kurma iştahıyla memecoin’lere akın etmektedir. DOGE, lider memecoin olması sebebiyle yükselişleri göğüslemektedir.

DOGE’nin yükselişini tetikleyen bir diğer faktör ise Elon Musk’tır. Bilindiği üzere DOGE, 2021 boğasında Musk’ın verdiği destek ile piyasa değerine göre en iyi 10 kripto para biriminden birisi oldu. Musk, o dönemde katıldığı her yayında DOGE’yi öne çıkardı. Musk, Tesla ve SpaceX’in DOGE kullanabileceğine yönelik yaptığı spekülasyon ile geniş bir yatırımcı kitlesini memecoin’e çekmeyi başardı. Bir grup DOGE yatırımcısı, Musk’ın DOGE’nin reklamını yaptığı ve manipülatif hamlelerde bulunduğu gerekçesiyle dava açmıştır. Musk, DOGE’nin en büyük avantajı olarak kabul edilmektedir. Milyarder’in herhangi bir etkileşimi DOGE’nin yükselişini şiddetlendirmektedir.

DOGE, memecoin furyası ve Musk’ın etkileşimleri haricinde Bitcoin (BTC) aracılığıyla da yükseliş yaşayabilir. BTC’nin yükselişe geçtiği ve kripto sektörünün boğa görüşünde olduğu dönemde, DOGE tarafında da yükseliş görülebilir. DOGE, memecoin olması sebebiyle pozitif piyasa koşullarında yatırımcılardan yoğun ilgi görecektir.


Dogecoin yükselişinin teknik analizi

Dogecoin’in (DOGE) yükselişinde, yukarıda belirtilen temel analizler veya temel odak noktaları haricinde teknik analiz de önem taşımaktadır. DOGE, tıpkı diğer kripto para birimleri gibi grafik analizleri üzerinden takip edilmektedir. Her ne kadar memecoin olması sebebiyle volatiliteye sahip olsa da çeşitli direnç ve destek seviyeleri üzerinden hareket etmektedir.

Trade odaklı yaklaşan kripto yatırımcıları, destek noktalarından long (yükseliş) ve direnç noktalarından (short) yönlü işlemler açarak DOGE’nin ilerleyişinde etmen haline geldiler. Trader’lar, grafik analizlerde özellikle hareketli ortalamaları da tercih etmektedirler.

DOGE’nin güncel teknik analizine bakıldığında, fiyatın önemli bir destek seviyesinden tepki aldığı ve yükselişe geçtiği görülüyor. Popüler memecoin, haber akışının pozitif olması ve BTC’nin yükselmesi sebebiyle para girişine tanıklık etti. Alım yönlü baskı, DOGE’nin 0,156 dolar direncini aşmasını sağladı. Memecoin’lerin lideri, bu direnç noktasını aşarak 0,1610 dolara yükseldi.

Gündemin ısınması ve düzenli olarak pozitif haber akışının servis edilmesi, DOGE’nin daha fazla yatırımcıya ulaşmasını sağladı. Böylelikle DOGE, kısa sürede 0,1610 dolar direncini de aşmayı başardı. DOGE, artan talep ve boğa iştahıyla birlikte, 0,165 dolar direncini de kolay bir şekilde kırdı. Tüm bu direnç kırılımları, popüler memecoin’i 0,17 dolara itti.

0,17 doları destek noktası haline getiren DOGE, bu bölgede tutunduğu sürece yükseliş trendini sürdürebilir. DOGE için 0,20 dolar beklentisi hakim olsa da kripto para piyasasının değişken yapısını hatırlatmakta fayda var. Dogecoin ne kadar yükselirse yükselsin, teknik analiz ile oluşturulan direnç bölgelerinden satış baskısıyla karşılaşabilir.


DOGE’nin yükselişi sürecek mi?

Dogecoin’in (DOGE) yükselişi sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusu haline geldi. Bu noktada net bir yorum yapmak oldukça zor, çünkü kripto para piyasası her an farklı bir trend’e bürünebilir. Kripto para piyasasının volatil yapısı ve gündem odaklı ilerleyişi, DOGE’nin gidişatı da etkileyecektir. Bu nedenle yükselişin sürüp sürmeyeceği aşağıda belirtilen etmenlere bağlıdır.

Haber akışı ve gündem: DOGE’nin haber akışlarının artması ve gündemde yer edinmesi yükselişi tetikleyecek en önemli faktördür. Unutulmamalıdır ki bir kripto para birimi ne kadar sosyal aktiviteye sahip olursa o kadar başarılı olabilir. Çünkü yeni kripto yatırımcıları, sosyal aktiviteler sayesinde ilgili kripto projesini keşfetmektedir.

Güncel piyasa koşulları: Güncel piyasa koşulları DOGE’nin yükselişi sürdürüp sürdürmeyeceği konusunda takip edilebilir bir metriktir. Bitcoin’in (BTC) düşüşe geçtiği ve haber akışının yavaşladığı dönemde DOGE’nin yükselişi sona erebilir. BTC fiyatı düşüşe geçse de haber akışı DOGE’den yana olursa yükseliş devam edebilir. Son olarak BTC yükselişe geçerse, DOGE’nin yükselmesi kaçınılmaz olacaktır. Unutulmamalıdır ki tüm kripto para birimleri ekstrem durumlar haricinde güncel piyasa koşullarına göre hareket eder.

Memecoin furyası: DOGE’nin en önemli metriklerinden birisi de memecoin furyasıdır. Potansiyel bir memecoin rallisinde DOGE’nin de yükselişini sürdüreceğini söylemek yanlış olmayacaktır. DOGE, olası bir memecoin furyasında, lider memecoin olarak adından söz ettirebilir. Bu durumda, kripto yatırımcıları her ne kadar çeşitli memecoin’lere akın etseler de bir ayakları DOGE’de olacaktır.

Ekstrem durumlar: DOGE’nin yükselişi sürdürüp sürdürmeyeceğinde ekstrem durumlar önemli bir konudur. Kripto para piyasası negatif olsa da Elon Musk’ın Dogecoin ile ilgili etkileşimi DOGE fiyatının yükselmesine katkı sağlayacaktır. Buna “haber etkisi” veya “anlık trade” denilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.