Tron kurucusu Justin Sun ile ilişkili bir cüzdan, 100 milyon dolarlık stablecoin’i kripto borsası Huobi’ye taşıdı. Hareketin ardından Huobi Token üzerinde büyük bir satın alma duvarı belirdi.
Tron kurucusu coinleri mi taşıyor?
Tron’un kurucusu Justin Sun ile ilişkili bir cüzdan, 100 milyon dolarlık stablecoin’i kripto borsası Huobi’ye taşıdı. Güvenlik analistleri PeckShield’in belirttiği gibi, USDC ve USDT’nin her biri 50 milyon doları hareket ettiren iki işlem gerçekleşti. Cüzdan, Ethereum blok kaşifi Etherscan’da Sun ile ilişkili görünüyor. Yani kaşifi çalıştıran şirketin, cüzdanın sahibi olduğunu varsaymak için on-chain muhakemeye sahip olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, Sun’ın yakından ilişkili olduğu teminatlandırılmış bir stablecoin olan 16,5 milyon dolarlık USDD (USDD) içeriyor. Tarihinin bir noktasında 2,5 milyar dolarlık ETH içeriyordu.
Bir gözlemci, fonların çoğunun Tron’daki bir borç verme platformu olan Just Lend’den geldiğini fark etti. Ayrıca, Huobi’ye gitmeden önce Binance aracılığıyla cüzdana gönderildiğini tespit etti. Bu, Huobi’nin yakından incelendiği bir zamanda gerçekleşti. Sun’ın borsayı bir aracı şirket aracılığıyla satın aldığı bildirildi. Ancak kendisinin yalnızca bir danışman olduğunu iddia ederek bunu yalanladı,
HT için 1 milyon dolarlık bir satın alma duvarı oluştu
Ne olursa olsun, o zamandan beri şirkette işten çıkarmalar ve çalışanlara itibari para birimi yerine stablecoin ile ödeme yapma zorunluluğu da dahil olmak üzere büyük değişiklikler oldu. Bu değişiklikler ve dahili iletişimin kapatılmış olabileceğine dair söylentiler, Huobi Token (HT) fiyatının düşmesine neden oldu. Token, son 48 saatte 5,20 dolardan 4,30 dolara düştü. Ancak, token daha sonra toparlandı ve 4,80 dolara yükseldi.
Huobi Küresel Satış Başkanı James Hume, bir LinkedIn gönderisinde dolaşan söylentilerin ‘tümü değilse de çoğunun’ ‘tamamen yanlış veya hatalı’ olduğunu söyledi. Bu bağlamda Hume, “İç iletişim platformumuz kapalı değil. Ayrıca, birkaç işten çıkarma dışında her zamanki gibi işliyor,” diye yazdı.
Huobi’ye yapılan işlemlerin ardından bazı borsa kullanıcıları, token için 1 milyon dolarlık bir satın alma duvarının oluşturulduğunu fark etti. Bu, bir traderın belirli bir fiyattan bir milyon dolar değerinde HT satın almaya istekli olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla bu, tokenin bu değerin altına düşme olasılığını azaltacak bir durum yaratıyor.
Huobi, 24 saatte 60 milyon doları aşan net çıkış gördü
Nansen verilerine göre kripto borsası Huobi, son yedi gün içinde 94,2 milyon dolarlık net çıkış gördü. Çıkışların 60 milyon doları (%63,8) önceki 24 saatte kaydedildi. DeFillama’nın verileri, borsanın son 24 saatteki çıkışının haberin yazıldığı an itibariyle 70 milyon doları aştığını gösteriyor. Veriler, borsanın 15 Aralık’ta 87,9 milyon dolar ve 28 Aralık’ta 46,04 milyon dolarlık önemli girişler gördüğünü gösteriyor. O zamandan beri firma 200 milyon doları aşan çıkışlar kaydetti.
Nansen’e göre en yüksek çıkışlar, yüksek bakiyeli stablecoin adresleri (USDT ve USDC) ve Ethereum (ETH) cüzdanlarından geldi. Bu arada Huobi, ilk çeyrekte tamamlanacak olan ‘yapısal düzenleme’ kapsamında personelinin %20’sini işten çıkarma planlarını doğruladı. Nansen, Huobi’nin yerel tokeni HT’nin dolaşımdaki arzının %81’ine sahip olduğunu söyledi.
Tron kurucusu, söylentileri yalanladı
Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Justin Sun, borsa hakkındaki söylentileri yalanladı. Sun, firmanın başarısının anahtarının “FUD’u Yoksay ve İnşa Etmeye Devam Et” olduğunu söyledi. Bu arada, Blockchain analitik firması Arkham Intelligence’dan bir Twitter dizisi, Sun’ın da servetiyle ilgili sorunları olabileceğini iddia etti. Firmaya göre, on-chain verileri, Sun’ın doğrudan Tron’da itfa etmek yerine stablecoin’leri takas etmek ve köprülemek için binlerce dolar ödediğini gösteriyor. Arkham, Sun’ın kurumsal bir bankacılık ilişkisi olduğu için bunu yapmak için bir nedeni olmadığını da sözlerine ekledi.
Bu arada, birkaç analist, Huobi kullanıcılarına paralarını borsadan çekmelerini tavsiye etti. BnkToTheFuture CEO’su Simon Dixon, “Bu noktada kimsenin Huobi’de parası olmamalı” diye tweet attı. Arkham Intelligence ayrıca borsa kullanıcılarına varlıklarını 1. kademe borsalara (Binance/Coinbase) veya self-custody cüzdanlarında saklamalarını tavsiye etti.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.