“Çoktan Batmıştı” Denilen Alameda’nın Elinde Bu 11 Altcoin Var

“Çoktan Batmıştı” Denilen Alameda’nın Elinde Bu 11 Altcoin Var
“Çoktan Batmıştı” Denilen Alameda’nın Elinde Bu 11 Altcoin Var
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

FTX krizini ateşleyen Alameda Research’ün Ethereum ağı üzerindeki adres ve cüzdan adreslerini incelendi. Şirkete bünyesinde onlarca Ethereum blockchain tabanlı bu altcoin projelerinden olduğu açıklandı. Ayrıca, altcoin’lerin net değeri yaklaşık 220 milyon dolar ediyor.

Alameda Research bünyesinde bu altcoin projeleri bulunuyor

Zincir üstü takip platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre, Alameda Research’e ait Ethereum üzerindeki adresler inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda ise toplamda 56 adres detaylı olarak kontrol edildi. Bu adreslerde bulunan ve Alameda’nın elinde yer alan kripto paraların net değeri ise 222 milyon dolar. İnceleme sonucunda, cüzdanlarda bulunan altcoin’lerin değeri yaklaşık 150.5 milyon dolar olarak aktarıldı. Bununla birlikte merkeziyetsiz finans protokollerindeki token’ların dolar karşılığındaki değeri ise 75.5 milyon dolar. Protokollere olan toplam borcun ise yaklaşık 3.6 milyon dolar olduğu aktarıldı.

Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre Alameda’ya ait olduğu tespit edilen 56 adresten 19’unda net 100 bin dolardan fazla token yer alıyor. 13 adreste ise 1 milyon dolar değerinden daha fazla token mevcut. Tüm bunlarla birlikte tüm cüzdan adresleri Ethereum blockchain’i üzerinde yer alıyor. Bununla bağlantılı olarak Solana ağında yer alan token’larla ilgili herhangi bir bilgi araştırma dahilinde bulunmuyor. Alameda’nın FTX ile beraber Solana’ya da yatırım yaptığı biliniyor. Ancak iddiaların ardından dün Solana ekosisteminin altcoin’i SOL ciddi düşüşler yaşadı.

Araştırılan hesaplarda bu 11 altcoin var

Araştırılan hesaplar içerisinde ETH, Bybit’in yerel altcoin’i BIT ve FTX’in altcoi’i FTT yer alıyor. Bunlar haricinde ise stabilcoin projeleride var. Şirket hesaplarında 1.6 milyon dolar değerinde Ethereum var. Devamında ise 2.2 milyon dolar değerinde FTT’nin yanında BIT token yer alıyor. Toplan değerin ise 34 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Alameda’nın elinde ayrıca 85 milyon dolarlık USDC ve 16 milyon dolarlık da USDT var. Tüm bu altcoin’lerle birlikte SRM, OP, SAND, FTM ve MATIC de incelenen hesaplarda yer aldı.

altcoin

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi; Şirketin merkeziyetsiz finans protokollerine 3.64 milyon dolarlık borcu var. Alameda’nın Bastion’dan 2.7 milyon dolar değerde 1.000 adet NEAR aldığı aktarılanlar arasında. Ancak şirketin bu borcun henüz kapatılmadığı bildiriliyor.

6.9 milyon FTT stake ediliyor

Sushiswap’ta 6 milyon dolar değerinde 4.6 milyon adet SUSHI stake edildi. Bununla birlikte Alameda’nın bu altcoin’leri istediği anda çekip satış yapabilme hakkı var. Ayrıca, Abracadabra’da da 35 milyon dolardan fazla 6.9 milyon adet FTT stake ediliyor. Kripto analitik şirketi CoinMetrics Ar-Ge Başkanı Lucas Nuzzi, FTX ile ilgili açıklama yaptı. Nuzzi, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ile bağlantılı Alameda Research’ün ikinci çeyrekte battığını söyledi. Ancak Nuzzi sonrasında, FTX tarafından ayakta tutulduğunu iddia etti.

Nuzzi 9 Kasım’da Twittter üzerinden yayınladığı gönderide, FTX’in ikinci çeyrekte Alameda için büyük bir kurtarma fonu sağlamış olma ihtimalinini el aldı. Bu kurtarma paketinin FTX’i sıkıştırmış olabileceğinden bahsetti.

Nuzzi elindeki verilere dayanarak olası senaryoları paylaştı. Birinci senaryoya göre, Alameda’nın ikinci çeyrekte 3AC, Voyager Digital ve Celsius Network (CEL) gibi şirketlerle beraber battığı söyledi. Ancak yaklaşık 4 ay sonra alacağı garanti edilen 172 milyon FTT’yi teminat olarak kullanarak FTX’ten aldığı borç ile ayakta kalmış olduğunu söyledi. Alameda’nın FTT’lere sahip olmasının ardından FTX tarafından yönetilen bir cüzdana göndermesinin de bu durumun kanıtı olduğunu açıkladı.

Binance CEO’su çöküşü tahmin ediyor muydu?

Nuzzi’nin iddialarına göre FTX, Alameda’nın çökmemesi için ekstra çaba göstermek zorunda kaldı. Çünkü Alameda’nın iflas etmesi durumunda 172 milyon FTT tasfiye edilecekti. Sonucunda da FTX ciddi bir zarar görecekti. Bu noktada FTX ve Alameda her şeyini ortaya koyarak diğer şirketleri kurtarmaya çalıştı. Bu durum FTX’in imajını yukarı taşıdı. Ardından FTT’nin değerini yüksek tutmak için destek sağladı. Piyasaya banka girişleri istenilen düzeyin altında kaldı. FTT’de yaşanan yüzde 70’in üzerindeki değer kaybının sonucunda ise muhtemelen bu kurtarma paketini FTX bilançosuna neden oldu.

altcoin

Diğer yandan Nuzzi, Binance’in de bu durumun farkına varmış olabileceği söyledi. Nuzzi, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun zaten satmaya karar verdikleri FTT rezervlerine dikkat çekti. FTX’i kasıtlı olarak daha büyük bir likidite sorunun içine sokmak veya sadece köşeye sıkışmaları için kullanmış olabileceğini söyledi. Lucas Nuzzi bu senaryoların kendi kişisel görüşü olduğuna dikkat çekti. Ayrıca kesinlik barındırmadığının altını tekrar tekrar çizdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.