Bu Dev Bitcoin Borsası İçin Uyarı Yapıldı: Taklitçilerine Dikkat!

Bu Dev Bitcoin Borsası İçin Uyarı Yapıldı: Taklitçilerine Dikkat!
Bu Dev Bitcoin Borsası İçin Uyarı Yapıldı: Taklitçilerine Dikkat!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong SFC, Bitcoin borsası MEXC’i taklit eden sahte kripto borsası hakkında uyarı yaptı. SFC, dolandırıcı kuruluşla bağlantılı, adında borsanın adını içeren sekiz web sitesi tespit etti.

Hong Kong SFC, Bitcoin borsası MEXC taklitçileri için uyardı!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), yerel polisle birlikte bir çalışma yürüttü. Çalışmaların ardından SEF, Bitcoin borsası MEXC gibi davranan bir kuruluş konusunda uyarı yaptı. SFC, sahtekârın potansiyel yatırımcıları kandırdığını ve fonları hortumladığını iddia etti. Yakın zamanda yaptığı bir açıklamada SFC, yasadışı faaliyetlerde bulunan sanal varlık ticareti sağlayıcılarını (VATP’ler) izlemek ve araştırmak için daha geniş çabalarının bir parçası olarak ortak bir operasyonda polisle işbirliği yaptığını vurguladı.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu uyarı listesi. Kaynak: SFC

Düzenleyici kurum, MEXC adı altında faaliyet gösteren dolandırıcı kuruluşu takibe aldı. SFC, bu kuruluşun yatırımcıları sözde yatırımlar için banka hesabına para yatırmaları konusunda kandırdığını belirtti. Ancak daha sonra fonları çekmeye çalışırken zorluklarla karşılaştıklarını iddia etti. Bu bağlamda SFC, şu açıklamayı yaptı:

Bu sohbet gruplarında, kripto para satın almakla ilgilenen mağdurlar MEXC tarafından işletilen web sitelerine yönlendirildi. Mağdurlardan daha sonra yatırım amacıyla belirlenen banka hesaplarına para yatırmaları istendi. Ancak daha sonra fon çekme konusunda zorluklar yaşadıklarını bildirdiler.

SFEC, MEXC ifadeleri içeren web siteleri tespit etti

Ayrıca SFC, dolandırıcı kuruluşla ilişkili olduğundan şüphelenilen sekiz web sitesi tespit etti. Bu web sitelerinin tümünün alan adlarında “mexczx.icu” ve “mexczx.co” gibi MEXC ifadeleri yer alıyor. Açıklamada, “Kamuoyu, sürekli oluşturulabilecek MEXC benzeri alan adlarına sahip web sitelerine dikkat etmelidir” denildi. Eylül 2023’te SFC, halkın Hong Kong’daki potansiyel olarak düzenlenmemiş VATP’leri tespit etmesine yardımcı olmak için lisanslı, lisanslı sayılan, kapatılan ve başvuru bekleyen VATP’lerin bir listesini yayınlayacağını söyledi.

mexc borsasi ve detayli kullanma rehberi 01

Bu, son zamanlarda gerçek MEXC borsasının aldığı uygulama kararları üzerinde artan incelemenin ortasında geliyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere 2023 Aralık’ta, Bitcoin borsası MEXC, birkaç traderın hesabını dondurdu. Ayrıca, daha sonrra fonlarına el koydu. Borsa, bu eylemlerin “anormal ticaret faaliyetleri”nden kaynaklandığını iddia ediyor. Vida takma adlı bir trader, MEXC’nin vadeli işlem piyasasında 15 gün boyunca çok sayıda yeni işlemden elde ettiği kârın ardından 92.000 USDT token kaybettiğini bile iddia etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

Yorumlar kapalı.