Bitcoin ve Altcoinler Uçuyor: 3 Analist Sıradakini Açıkladı!

Bitcoin ve Altcoinler Uçuyor: 3 Analist Sıradakini Açıkladı!
Bitcoin ve Altcoinler Uçuyor: 3 Analist Sıradakini Açıkladı!
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi kripto para birimi Bitcoin (BTC), Bitcoin ETF onayının ardından düşüş öngören şüphecilere meydan okuyarak yükselişini sürdürüyor. Yalnızca bu hafta, BTC %12’nin üzerinde değer kazanarak şu anda 47.000 dolar civarında seyrediyor. Ayrıca yaklaşan halving olayını çevreleyen bir beklenti artışına işaret ediyor. Bu yükseliş sadece Bitcoin’le sınırlı kalmadı, birçok altcoin de önemli yükselişler yaşadı. Ancak bu halving öncesi bir ralli mi yoksa fiyatı yönlendiren yalnızca FOMO (Kaybetme Korkusu) mu?

Bitcoin yükselişinin ardında neler var?

Bitcoin’in yükselişinin arkasında yatan sebepler tam olarak bilinmemekte. Ancak, birkaç önemli faktör rol oynamış olma potansiyeline sahip.

FOMO Etkisi: Fear of Missing Out (FOMO), yani “kaybetme korkusu”, kripto para piyasalarında oldukça yaygın bir duygudur. Bitcoin’in son yükselişinde de FOMO’nun rol oynadığını düşünmek mümkündür. Fiyat arttıkça, yatırımcılar eğilimi kaçırma korkusuyla alıma geçme potansiyeli taşıyor. Bu da fiyatın daha da yükselmesine yol açar. Analist: Sepete Atmak İçin Bu 3 Kripto Para Cazip Seçenek! Halving Öncesi Ralli: Bitcoin, her dört yılda bir “halving” adı verilen bir olay yaşar. Bu olayda, Bitcoin’in üretim hızı yarıya düşer. Halving öncesi rallisi, yatırımcıların bu olaydan önce Bitcoin biriktirme eğiliminde olmasıyla açıklanmakta. Halving, Bitcoin’in arzını daha da kıtlaştıracağı için, fiyatın artması beklenmekte. Altcoin Sezonu: Bitcoin’in bir süredir yükseliş trendinde olması, yatırımcıların dikkatini altcoinlere çevirmesine neden olur. Bu da altcoinlerde bir yükseliş dalgası tetikler. ETF girişleri: Bitcoin ETF’lerine güçlü girişler fiyat hareketini destekliyor. Bu da kurumsal ilgiyi ve sürdürülebilir büyüme potansiyelini gösteriyor. Teknik göstergeler: Son tasfiyeler, short pozisyonların sıkıştığını gösteriyor. Yani fiyat üzerinde daha fazla yukarı yönlü baskıya yol açtığını gösteriyor. SHIB, ID, PENDLE Coin ve Bu 6 Altcoin’den Sıcak Haberler Var!

Uzman görüşleri

Bitcoin ve altcoinlerin geleceği hakkında birçok farklı görüş var. Bazı uzmanlar Bitcoin ve altcoinlerin yükselişinin devam edeceğine inanırken, bazıları ise bir düzeltme beklediğini söylüyor. Yatırımcıların bu farklı görüşleri göz önünde bulundurarak ve kendi araştırmalarını yaparak yatırım kararlarını vermeleri önemlidir. Ancak öne çıkan bazı analist yorumları aşağıdaki şekilde:

Rekt Capital: Tarihsel modellere dayanarak, erken yükseliş ivmesi potansiyeli ile birlikte, halving öncesi bir ralli öngörüyor.

#BTC

The Pre Halving Downside phase is over

Time for the $BTC Pre Halving Rally phase#Crypto #Bitcoin https://t.co/a8pGjbVkTM

— Rekt Capital (@rektcapital) February 9, 2024

Ali Martinez: Tasfiye avcılarının daha fazla likiditeyi tetiklemek için fiyatı aşağı çekmeye çalışabileceğini ve volatilite yaratabileceğini öne sürüyor.

According to the #Bitcoin liquidation heatmap, there’s a potential strategy unfolding where liquidity hunters could drive the price of $BTC down to $45,810. This move is aimed at triggering liquidations amounting to $54.73 million! pic.twitter.com/monFlZmvQ6

— Ali (@ali_charts) February 9, 2024

CryptoQuant: Sağlıklı ve sürdürülebilir yükseliş potansiyeli ile 2020 boğa piyasasına benzerlikler görüyor. CryptoQuant’a göre, BTC vadeli işlem piyasasında açık pozisyonlar, BTC’nin bir önceki zirvesi olan 42.000 dolara ulaştığı Ocak 2023’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Önümüzdeki süreç

İki ay içinde halving’e yaklaşırken, Bitcoin’in rallisi umut vaat etmenin yanı sıra riskler de barındırıyor. Artan benimsenme, bir değer deposu olarak kabul görme ve sınırlı arz daha fazla büyümeyi destekler. Ancak, yatırımcılar potansiyel dalgalanma ve düzeltmelere karşı dikkatli olmalıdır. Teknik göstergelerin, uzman görüşlerinin ve piyasa duyarlılığının dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi, bu dinamik ortamda gezinmek için çok önemlidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

Yorumlar kapalı.