Bitcoin Fiyatı, ETH ve Altcoinler Patlama Yaşadı! İşte Sebebi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Bugünün en iyi kripto fiyatları, Bitcoin (BTC) fiyatı 70.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasıyla yükseliş anını kaydetti. Ayrıca Ethereum (ETH) fiyatı 3.600 dolar seviyesini aşarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Üstelik Solana (SOL), XRP ve Cardano gibi diğer üst düzey altcoinler önemli kazanımlarla dikkat çekti. Özellikle kripto para piyasası, spot Ethereum ETF’nin onaylanacağına dair iyimserlikten beslenen bir boğa duygusu yaşıyor. Bu hafta, SEC, VanEck ve Ark 21Shares’ten gelen başvuruları değerlendirecek. Böylece uzun zamandır beklenen bir finansal araca giden yolu açma potansiyeli var.

Bitcoin fiyatı sıçradı, Ethereum önde gidiyor

Bitcoin fiyatı, bu yazının yazıldığı 21 Mayıs Salı günü itibarıyla %5,60 artışla 70.935,69 dolara ulaştı. Öte yandan işlem hacmi son 24 saatte %137,82 artışla 50,90 milyar dolara yükseldi. Kripto paranın piyasa değeri ise 1,40 trilyon dolardı. Böylece Bitcoin fiyatı, 70.000 dolar barajını aştı. Bu ralli, diğer altcoinlerin de izlediği daha geniş bir piyasa canlanmasını gösteriyor. Piyasa analistleri yakın gelecekte hem Bitcoin hem de Solana için tüm zamanların en yüksek seviyelerine (ATH) potansiyel bir dönüş tahmin ediyor.

Ethereum (ETH), son 24 saat içinde %20’lik şaşırtıcı bir kazanç sağlayarak en iyi performansı gösteren varlık oldu. Bu ralli, SEC’nin Ethereum ETF çıkarmak isteyen şirketlerden güncel dosyalar talep etmesiyle çakıştı. Bu da analistler tarafından olumlu bir işaret olarak yorumlanmakta. Şu anda ETH, 443 milyar doları aşan bir piyasa değeriyle 3.700 doların yakınında işlem görüyor. Haftalık kazançları %25’i aşarken, günlük işlem hacmi de kayda değer bir şekilde %264 artarak patladı.

Son gelişmeler, analistlerin spot Ethereum ETF‘nin onaylanacağına dair güvenini önemli ölçüde artırdı. Bloomberg Kıdemli ETF Analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, onay oranlarını sadece %25’ten çok daha umut verici bir şekilde %75’e yükseltti. Bu değişiklik, SEC’nin siyasi düşüncelerden veya daha geniş bir piyasa duygusundan etkilenerek tutumunda potansiyel bir değişikliği yansıtıyor.

Karar yaklaşırken piyasa dalgalanması bekleniyor

Perşembe günü 23 Mayıs’a kadar onaylanması beklenen VanEck spot Ethereum ETF başvurusu ile ilgili yaklaşan kararın fiyat dalgalanmalarına yol açması muhtemel. SEC’den gelen herhangi bir olumlu gelişme, Ethereum’un fiyatını 4.000 dolar işaretinin ve ötesinin ötesine doğru daha da yükseltebilir.

Ayrıca büyük Ethereum yatırımcıları, son 24 saat içinde önemli miktarda ETH biriktirerek tekrar sahneye çıktı. Bu alım baskısı, Ethereum’un gelecekteki potansiyeline olan güvenlerini gösteriyor. Ek olarak, ETH/BTC oranı keskin bir yükselişte, bu da yatırımcı tercihlerinde potansiyel bir kaymayı Ethereum’a doğru gösteriyor. Bazı yatırımcılar, ETF onayını beklerken Bitcoin varlıklarını bile ETH’ye dönüştürüyor.

Yükselen diğer altcoinler neler?

Bugün, en çok yükselen diğer altcoinler de dikkat çekti. LDO fiyatı %28,83 artış göstererek 2,25 dolardan işlem gördü. PYTH fiyatı %26,45 artışla 0,4937 dolara yükseldi. PEPE fiyatı %17,24 artışla 0,00001108 dolara yükseldi. Uniswap fiyatı %16,12 artışla 9,11 dolara yükseldi.

Mevcut piyasa koşulları Ethereum için bir dönüm noktasına işaret ediyor. Spot ETF’nin potansiyel onayı önemli kurumsal yatırımı açığa çıkararak büyümesini daha da ilerletebilir. Analistlerin iyimserliği zirvede ve balinalar ETH biriktirirken, önümüzdeki günler Ethereum’un geleceği için kritik olabilir.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.