Bitcoin Durgun Sulardayken Tether Yöneticisi Açıklamasıyla Şaşırttı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Kripto para dünyasında bugün ilginç bir gelişme var. Tether CTO’su Paolo Ardoino’dan geldi bu açıklama. Üstelik yıllardır süregelen Tether (USDT) rezerv tartışmalarına bir nebze de olsa açıklama getiriyor.

Tether ve dikkat çekici hazine bonosu varlıkları

Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, bugün şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Buna göre Tether’in ABD Hazine tahvillerinde 72,5 milyar dolarlık şaşırtıcı bir birikime sahip olduğunu açıkladı. Bu olağanüstü başarı Tether’i Birleşik Arap Emirlikleri, Meksika, Avustralya ve İspanya gibi ülkeleri geride bırakıyor. Ayrıca dünyanın en büyük 22. ABD Hazine bonosu sahibi konumuna getiriyor.

While @Tether_to reached 72.5B exposure in US t-bills, being top 22 buyer globally, above United Arab Emirates, Mexico, Australia, Spain, …$USDt is the most used stablecoin in the world, with a huge focus on emerging markets. For many of these communities USDt is a lifeline… https://t.co/7hC12Nhzdq

— Paolo Ardoino 🍐 (@paoloardoino) September 5, 2023

Burada dikkat çeken bir nokta Tether’in yükselen varlıkları. Bu bağlamda kripto alanında bir dönüm noktasına işaret ediyor. Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden Tether, önemli miktarda ABD Hazine bonosu varlığıyla eşi benzeri görülmemiş bir dönüm noktasına ulaşıyor. Bu gelişme şirketin artan etkisini ve finansal gücünü ortaya koyarken, dijital para dünyasındaki önemli rolünün de altını çiziyor.

Circle’ın kayda değer varlıkları: Önemli bir oyuncu

Hazine tahvili tutan sadece Tether değil. Buna paralel bir gelişme olarak, kripto para alanındaki bir diğer önemli oyuncu olan Circle’ın da elinde tahviller var. Buna göre Temmuz ayı itibariyle ABD Hazine tahvillerinde 8.389 milyar doları aşan varlıkları olduğunu bildirdi. Bu durum, kripto endüstrisinin geleneksel finans piyasalarına artan katılımını teyit ediyor. Diğer taraftan iki alan arasındaki çizgileri daha da bulanıklaştırıyor.

Tether

Bu arada Tether haricinde, küresel finans ortamında kayda değer bir eğilim daha ortaya çıkıyor. Bir zamanlar ABD Hazine borçlarının en büyük hissedarı olan Çin, elindeki varlıkları hızla azaltıyor. En yüksek seviyelerden yaklaşık 481 milyar dolarlık bir düşüş söz konusu. Ayrıca elden çıkarma oranı da hızlanıyor.

Çin’in değişimini analiz etmek

Uzmanlar, kendi ekonomisi ve para birimi üzerindeki potansiyel yansımaları nedeniyle Çin’in ABD borç varlıklarından vazgeçmesine uzun süredir şüpheyle yaklaşıyor. Ancak veriler Çin’in elden çıkarma sürecinde giderek dikleşen bir eğri olduğunu gösteriyor. Çin, yatırım stratejisinde cesur bir değişimin sinyalini veriyor. Ayrıca odağını ABD borcu yerine Altın edinmeye yönlendiriyor. Bu hamle Tether hamlesiyle zıt.

Şimdiye kadar neredeyse her varlık sınıfı 2022'de çöküş yaşadı. Hisse senetleri ve tahviller keskin bir düşüş yaşadı ve altın yaklaşık yüzde 10 düştü. Sadece nakit benzeri varlıklar pozitif getiri sağladı. Bunların hiçbiri kripto alanından daha fazla acı görmedi. Kasım 2021'de Bitcoin (BTC) 69.000 dolara yakındı. Bugün ise yaklaşık yüzde 70'lik bir düşüşle 20.700 dolar civarında. Ethereum (ETH) yüzde 58 düştü. Cardano (ADA) ve Solana (SOL), bugüne kadar sırasıyla değerlerinin yüzde 70'inden ve yüzde 55'inden fazlasını kaybetti. Yani altcoinler de daha iyi durumda değil. Forbes analisti Dan Ashmore, ayı piyasasındaki yatırım stratejilerini ve varlıklarını açıkladı.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Tether’in devasa ABD Hazine tahvili varlıkları dikkat çekiyor. Ayrıca kripto para birimi ve geleneksel finans sektörlerinin artan yakınlaşmasını yansıtıyor. Bu başarı Tether’in küresel finans dünyasındaki statüsünü yükseltiyor. Eş zamanlı olarak, Çin’in ABD borçlarından kararlı bir şekilde uzaklaşması, küresel ekonomik dinamiklerde değişen bir paradigmanın altını çiziyor. Bu gelişmeler yaşanmaya devam ettikçe, finans dünyası derin etkilerini öngörerek büyük bir ilgiyle izliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.