Analist: Bu Altcoin Daha Diplere Dalış Yapabilir!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Ripple fiyatı, yükselmeden önce ayıların başka bir toparlanma girişimini geri püskürtmesiyle geriledi. On-chain göstergeler, geri çekilmenin arkasındaki bazı engelleyici faktörler hakkında fikir veriyor. Kripto analisti Ibrahim Ajibade’ye göre iki kritik faktör altcoin için önümüzdeki haftalarda başka bir geri çekilmeye neden olabilir.

Ayı duyarlılığına rağmen, altcoin ağ aktivitesi kötüleşmedi

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere XRP, 17 Ağustos’taki altcoin piyasası çöküşünden kötü etkilendi. O zamandan bu yana aşağı yönlü rüzgarlarla boğuşmaya devam ediyor. Ancak fiyat düşüş trendine rağmen, on-chain veriler XRP Ledger Blockchain ağındaki ekonomik faaliyetin kötüleşmediğini gösteriyor. Aşağıda gördüğünüz üzere, XRP Ağ Değeri – İşlem Hacmi (NVT) oranı Ağustos ayının başından bu yana artış eğilimini sürdürüyor. 29 Ağustos itibariyle, 18 Ağustos’ta yerel dipte kaydedilen 51,85’e kıyasla %400 artışla 217 seviyesinde bulunuyor.

AltcoinRipple NVT Oranı. Ağustos 2023 | Kaynak: Santiment

Kısaca ifade etmek gerekirse, NVT oranı yükseldiğinde, yukarıda gördüğünüz gibi, fiyat hareketine göre altta yatan ekonomik faaliyette istikrarlı bir büyüme olduğunu gösterir. Tipik olarak, işlem hacimleri yükseldiğinde fiyat ve ağ talebi de artar. Dolayısıyla, XRP’nin mevcut düşük değerli durumu, ağ talebi dışındaki diğer faktörlerin fiyatı aşağı çekmekten sorumlu olabileceğini düşündürüyor.

XRP uzun vadeli sahipleri coin’lerini satıyor

XRP ağ talebi sağlıklı kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, on-chain veriler uzun vadeli sahipler arasında endişe verici bir düşüş eğilimini ortaya koyuyor. Bunun bir göstergesi olarak altcoin, Ağustos ayı boyunca Ortalama Kripto Para Yaşında birkaç belirgin düşüşe tanık oldu. Farklı derecelerde olsa da, aşağıdaki grafik 1 Ağustos, 16 Ağustos ve 25 Ağustos’taki en belirgin XRP fiyat düzeltmelerinin her birinin öncesinde Ortalama Kripto Para Yaşında önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor.

AltcoinRipple Ortalama Coin Yaşı. Ağustos 2023 | Kaynak: Santiment

Ortalama Coin Yaşı verileri, uzun vadeli yatırımcılar arasındaki genel alım satım duyarlılığını ölçer. Dolaşımdaki coin’lerin mevcut cüzdan adreslerinden taşınmadığı ortalama gün sayısı tahmin edilerek elde edilir. Tipik olarak, Ortalama Kripto Para Yaşı’ndaki bir düşüş trendi, birçok uzun vadeli yatırımcının o dönemde kripto paralarını sattığını gösterir. Yukarıdaki grafik, Ortalama Kripto Para Yaşı düşüşleri ile son altcoin fiyat düzeltmeleri arasında önemli bir korelasyon olduğunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu, uzun vadeli sahiplerin pozisyonlarını kapatmaya devam etmeleri halinde önümüzdeki haftalarda daha fazla geri çekilmeye neden olabileceklerini gösteriyor.

Altcoin fiyat tahmini: 0,50 doların altında olası geri dönüş

Mevcut fiyatlar yeni yatırımcılar için elverişsiz olabilir. Ancak, aylar önce SEC davası türbülansı sırasında XRP satın alanların satmaya daha istekli olması mümkün. Mevcut holder’ların net finansal pozisyonunu ölçen Piyasa Değeri – Gerçekleştirilmiş Değer (MVRV) oranı da bu öngörüyü doğruluyor. Geçtiğimiz ay içinde XRP satın alan yatırımcılar bugün satış yaparlarsa %13,2 zarar edecekler. Bu arada, 180 gün önce satın alanlar %6,7 ile bunun neredeyse yarısı kadar zarar edecek. Son işlem modelleri, 180 günlük holder’ların 17 Ağustos çöküşü sırasında %10 kayıp aralığında satış yapmayı bıraktığını gösteriyor. Aynı eğilimi tekrarlarlarsa, altcoin fiyatı 0,49 dolara ulaşana kadar satış yapmaya devam edebilirler. Ve eğer bu destek seviyesi tutmazsa, XRP 0,45 dolara kadar düşüş mümkün.

AltcoinRipple (XRP) Fiyat Tahmini – MVRV Ratio. Ağustos 2023. Kaynak: Santiment

Buna karşılık, uzun vadeli XRP yatırımcıların yaklaşık %5 kazanç elde etmesi imkanı var. Bununla birlikte pozisyonlarını başabaş kapatırlarsa, XRP 0,54 doların üzerinde önemli bir dirençle karşılaşmaları olası. Ancak piyasa momentumu yükselişe geçerse, altcoin fiyatı artan ağ aktivitesi dalgasını sürdürebilir ve derhal 0,60 doları geri alabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.