8 Uzmandan Kripto Para Tahminleri: Bu Hafta Neler Olacak?

8 Uzmandan Kripto Para Tahminleri: Bu Hafta Neler Olacak?
8 Uzmandan Kripto Para Tahminleri: Bu Hafta Neler Olacak?
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Bitcoin (BTC) Pazar gününe kadarki yedi günlük süreç içerisinde yüzde 22 düştü. Kripto para uzmanları, FTX tarafından darbe alan kripto para endüstrisi için “kötü yıl” değerlendirmesi yapıyor. Kripto para piyasaları, olası politika sonuçları için görünümü değerlendirmek için çabalıyorlar. Kriptokoin.com olarak, uzman isimlerin yorumlarını sizlere aktarıyoruz.

Uzman isimler kripto para piyasaları hakkında görüşlerini paylaşıyor

FundStrat kripto para stratejisi başkanı Sean Farrell, konu hakkında yorum yapan isimlerden biri. Farrell, FTX krizi ile ilgili olarak şunları söylüyor:

Geçtiğimiz 6 ayda, kripto para alanını dolaşan bir kaldıraç ağının çözülmesine tanık olduk. Sorunlar LUNA/UST ile başladı. Ardından 3AC’te bir iflasla karşılaştık. SBF’nin de şimdi iflas etmiş olduğunu görüyoruz. Bir satış baskısına neden olabilmesi mümkün. Panikle insanlar harekete geçebilir.

kripto para

BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale ise, olayın Bitcoin başta olmak üzere kripto piyasasındaki düşüşlere olan etkisine dikkat çekiyor:

Son birkaç gün, FTX’in çöküşüyle ​​alanın sarsıldığını gördük. Beklendiği gibi, geleneksel piyasaların bir miktar güç göstermesine rağmen, BTC ve kripto paralar, zayıf duyarlılık nedeniyle bir darbe aldı. Diğer şirketlere, fonlara, borsalara verilen zararın boyutu henüz bilinmiyor. Bunlarla ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde çıkabilir. Daha önce olduğu gibi, 20 bin doların altında yer alan BTC’nin uzun vadeli bir birikim olduğuna inanıyoruz. Ancak mevcut durum tatmin edici bir şekilde çözülene ve duyarlılık normale dönmeye başlayana kadar da temkinliyiz. Özellikle, son birkaç gün BTC ve stabilcoin’ler için döviz rezervlerinde önemli bir düşüş gördü. Bu durum sonucunda güven ve yaygınlık eksikliğini gösteriyor. Olumlu bir gösterge olarak kitleler arasında güvenin geri dönüşüne ilişkin işaretleri takip ediyor olacağız.

Kripto para borsası Coinbase’in kurumsal araştırma başkanı BTC’nin daha da düşeceğini söylüyor

Coinbase kurumsal araştırma başkanı David Duong, yaşanan krizin en çok BTC fiyatını etkilediğine dikkat çekti. Ayrıca Duong Bitcoin fiyatının daha da gerileyeceğini tahmin ediyor ve şunları söylüyor:

Son ayların göreceli kripto piyasası istikrarı kesintiye uğradı. Bir bütün olarak kripto para birimleri için bazı olumlu makro gelişmelere rağmen daha geniş piyasa istikrarsızlığa tanık oldu. Karşı taraflar FTX veya Alameda ile borç vermiş veya etkileşimde bulunmuş olabilir. Bu borçların tam olarak ne olduğu henüz bilmiyoruz. BTC, 2022’nin en düşük seviyelerini yeniden test etmekle kalmayıp 13 bin dolar seviyesine dokunabilir. 13,500 dolarda bir destek olduğunu düşünüyoruz.

Gelecek haftalar kripto piyasası için önemli

Arcane Research tarafından ise yapılan yorumlarda, durumun karmaşıklığına dikkat çekiliyor. Yaşanılan tüm olayların önümüzdeki süreçte şekilleneceğini aktarıyor:

Bu durum bir karmaşa… Sektördeki en büyük kripto para şirketlerinden biri müşterilerinin parasıyla oynadı. Sektör için utanç verici. Ama aynı zamanda tüm bu yaşananlar bize bunun hala ne kadar düzensiz olduğunu gösterdi. Çöküşten kaynaklanan bulaşma kuşkusuz önümüzdeki haftalarda gelişecek.

Ünlü Analist 4 Kripto Para İçin Tahmin Yaptı

Galaxy Digital: Çöküşün yarattığı tahribat küçümsenemez

Mike Novogratz’ın CEO’su olduğu Galaxy Digital, FTX’in borsaya ciddi bir zarar verdiğini belirtiyor. Yapılan açıklamalarda özellikle büyük miktarlardaki kayıp kripto para ele alındı:

Hala borsada sıkışmış fonları olan FTX mağdurlarının uzun bir yasal süreçle karşı karşıya kalması muhtemeldir. Birkaç firma proaktif olarak ve kamuya açık olarak FTX’e maruz kalma konusunda bir miktar şeffaflık sunsa da, endüstrinin zararının tümü şu anda bilinmiyor… Muazzam miktarda para tehlikede yada kayıp. Ancak FTX’in çöküşünün etkisi, borsanın geniş kapsamlı pazarlama çabaları ve Sam Bankman-Fried’in öne çıkmasıyla daha da büyüyor. Çöküşün aşırılığı küçümsenemez. Ayrıca, Washington’da kripto para politikası için uzun süreli dalgalanma etkileri olacak.

FTX ile bağlantılı şirketler tehlike altında!

Likidite hizmet sağlayıcısı GSR, haftalık kripro para birimleri ile ilgili yorumunda ise şunlar yer verdi:

2022 yılı kripto para potansiyeli ile ilgili olmaması, bunun yerine kaldıraç, açgözlülük, dolandırıcılık ve şeffaflık eksikliği ile ilgili olması cidden üzücü. Buna dahil olan kişilerin TradFi’yi suçladığı ve değiştirme sözü verdikleri olaylar var.

Pantera Capital taraından yayınlanan bir açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Kısa vadede, FTX’in borsasında tutulan fonlarını kaybedenler için acı sonuçlar doğuracak. Daha genel olarak, bulaşma korkuları kripto para sahiplerinin portföylerini ayarlamaya yönlendirdiği için kripto ekosisteminde daha fazla fiyat oynaklığı bekliyoruz. FTX ile bağlantılı olan, Solana ve onun üzerine inşa edilen projeler, Aptos vb. büyük olasılıkla en çok etkilenecekler arasında. Para kaybı yaşayan bazı perakende kullanıcılar bu alanı terk etmeyi seçti. Bunun sonucunda ise, muhtemelen benimsenme konusunda bir gerileme yaşanacak. Daha erken katılan kullanıcılar ise beklemekten korkuyor. Daha önce bu alana karşı temkinli olan kurumların şüphelerini derinleştirmelerini bekliyoruz.

Kripto para analisti BTC fiyatı için beklentisini paylaştı

Geçtiğimiz yıl Bitcoin’in çöküşünü doğru tahmin eden kripto stratejisti yeni yorumda bulundu. Analist, BTC’nin en olumsuz gelişmeleri bile kaldırabileceğine inanıyor. Dave the Wave adı ile tanınan analist, Twitter hesabındaki 130.200 takipçisi ile beklentisini paylaştı. Kripto borsası FTX’in iflas başvurusunda bulunmasının ardından kripto piyasaları sorunlarla karşı karşıya.

Bununla birlikte analist, takipçilerine Bitcoin’in uzun vadeli bir yükseliş trendinde kalmayı başardığını da hatırlatıyor:

Olumlu olanlardan biri, spekülatif içgüdünün kısa bir hafızaya sahip olması. Bu durum şimdi korkulu, şimdi açgözlü piyasalarda hakim olma eğiliminde olmasıdır. Tercüme göre, en korkunç haberleri ve eylemleri alma kapasitesini gösteren LGC’de (logaritmik büyüme eğrisi) yansıtıldığı gibi BTC piyasasının altında yatan spekülatif durumu küçümsemeyin.

Analist, bu osilatöre dikkat çekti

Ayrıca analist Bitcoin’in fiyat ve logaritmik hareketli ortalama sapma (LMACD) göstergesinin haftalık grafikte yükseliş eğilimi gösterdiğine dikkat çekiyor. LMACD göstergesi, bir kripto paranın trendindeki, gücündeki ve momentumundaki değişiklikleri ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır.

Haftalık BTC yükseliş sapması. Bir osilatör yeni bir düşük seviyeye ulaşamadığında fiyatlar yeni bir düşük seviyeye düştüğünde bir yükseliş sapması meydana gelir. Bu durum sonucunda, ayıların güç kaybettiğini ve boğaların piyasayı yeniden kontrol etmeye hazır olduğunu gösteriyor. Ardından genellikle bir yükseliş ayrışması düşüş trendinin sonunu işaret ediyor.

Dave the Wave, FTX’in yol açtığı felaketin ortasında bile Bitcoin’in birikim seviyelerinde kaldığını vurguluyor:

BTC makro bağlamına bakarsanız, FTX’in tetiklediği fiyaskonun tamamı boyunca dalgalı fiyat, satın alma bölgesinde kaldı.

Bitcoin, son 24 saat içerisinde yüzde 0.6 oranında yükselişle şu anda 16.773,66 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kaynak: sizlere kriptokoin.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.