Arthur Hayes: Boğa Piyasası Başladı! 2022’nin Kripto Kahini Konuştu!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Özet

BitMEX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes kripto boğasının başladığını söylüyor. Ünlü isme göre Mart ayında Fed bankaları desteklemeye başladığından bu yana boğa sezonunun içindeyiz. Analist önümüzdeki 6-12 ay içinde fiyatın da buna tepki vereceğini düşünüyor. Piyasaya etkisi: Pozitif
14:40
5 Eylül 2023

Kripto para piyasaları 2023 yılının ikinci yarısından itibaren birçok güzel habere rağmen beklenen pozitif performanstan uzak. Kriptonun yakından tanıdığı isimlerden Arthur Hayes ise ilgi çekici bir açıklamada bulundu. Kripto para boğası çoktan başlamış olabilir mi? Ünlü CEO’nun son açıklamaları ne anlama geliyor?

İçerik Rehberi

1Kripto Para Boğası BaşladıFed Para Politikası Kripto Para Boğası Başladı BitMEX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes’e göre Bitcoin son altı aydır boğa koşusu yapıyor ve piyasa henüz buna yanıt vermedi ama yaklaşık altı ila 12 ay içinde yanıt verecek. Bugün Kore Blockchain Haftası‘nda yaptığı açılış konuşmasında Hayes, Bitcoin’in boğa koşusunun 10 Mart’ta, Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından devralındığı gün başladığını savundu. SVB’nin 8 Mart’ta devralınmasından iki gün önce Silvergate Bank tasfiyeye girdi. İki gün sonra, 12 Mart’ta Signature Bank New York düzenleyicileri tarafından kapatılmaya zorlandı. Buna karşılık olarak ve daha fazla olası çöküşü durdurmak amacıyla Federal Rezerv, teminat olarak “nitelikli varlıklar” göndermeleri karşılığında bir yıla kadar bankacılık kredileri sunan Banka Vadeli Fonlama Programını (BTFP) oluşturdu. Fed Para Politikası Yaklaşık 1,5 yıldır sıkı para politikasını sürdüren Fed enflasyonla mücadelede önemli ölçüde yol altı. Şimdi faiz tavanının hangi noktada ilan edileceğinin belirlenmesi var. Ani politika değişiklikleri piyasalar üzerine negatif sonuçlar doğurduğu için Fed 2021 yılındaki benzer bir strateji izleyebilir. Enflasyon hızla yükselirken bunun geçici olduğunu söyleyen Powell aradan geçen 6 ayda kademeli olarak duruşunu şahine çevirdi. Hayes, Fed’in yaptığı şeyin tüm bankacılık sistemini desteklemek olduğunu söyledi;

“Lütfen bana su altındaki berbat tahvillerinizi verin, ben de size taze dolar vereyim. Ben ve piyasanın geri kalanı haklı olarak bunu, temelde bu soruna -bankacılık sisteminin yapısına- kendilerinin neden olduğunu ve bunu düzeltmenin yollarından birinin de bu olduğunu, yani daha fazla para basmak olduğunu kabul etmeleri olarak gördük.”

O zamandan bu yana Bitcoin’in fiyatı arttı ve bugün bile yüzde 26 daha yukarıda bulunuyor.

“Temelde doların değerini ve herhangi bir itibari para biriminin değerini önemsediğimiz tüm bu cepheyi terk ettik.”

Hayes, bu durumun yatırımcıları Bitcoin gibi sabit arzlı varlıkları değerlendirmeye ittiğini iddia etti. Bununla birlikte, piyasanın geri kalanı henüz yanıt vermedi, ancak bunun gerçekleşmesi için altı ila 12 aylık bir zaman çizelgesi verdi.

“Her iki senaryoda da Fed ister artırsın ister azaltsın, kripto para sektörü olarak iyi bir konumdayız”.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Haberlerimizi Telegram, Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: sizlere coin-turk.com farkıyla sunulmuştur.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.